![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 411 Pomógł: 35 Dołączył: 27.06.2004 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej!
Problem współpracy pomiędzy ZF i home.pl był wałkowany już kilka razy ja napotkałem na problem który jeszcze nie był podnoszony: Kod Fatal error: Uncaught exception 'Zend_Session_Exception' with message 'session has already been started by session.auto-start or session_start()' in /library/Zend/Session.php:462 Stack trace: #0 /library/Zend/Session/Namespace.php(143): Zend_Session::start(true) #1 /library/Zend/Auth/Storage/Session.php(87): Zend_Session_Namespace->__construct('Zend_Auth') #2 /library/Zend/Auth.php(91): Zend_Auth_Storage_Session->__construct() #3 /library/Zend/Auth.php(141): Zend_Auth->getStorage() #4 /application/plugins/helpers/AuthHelper.php(46): Zend_Auth->hasIdentity() #5 /application/views/helpers/Login.php(32): Zend_Controller_Action_Helper_AuthHelper->isLoggedIn() #6 [internal function]: Zend_View_Helper_login->login() #7 /library/Zend/View/Abstract.php(342): call_user_func_array(Array, Array) #8 [internal function]: Zend_View_Abstract->__call('login', Array) #9 /application/layouts/scripts/front.phtml(22): Zend_View->login() #10 /library/Zend/View.php(108): include('/application/la...') #11 /library/Zend/View/Abstract.php(880): Z in /library/Zend/Session.php on line 462 Za cholerę nie wiem jak to ugryźć. Dlaczego home.pl jest tak niewdzięczne dla developerów? I dlaczego klienci tak chętnie ich wybierają? Gdyby piekło miało swoją stronę WWW pewnie stała by na home.pl... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 20 Dołączył: 20.04.2004 Skąd: Wielkopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ustawiasz parametry sesji w jakiś niestandardowy sposób
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat session has already been started by session.auto-start or session_start() A BTW: Cytat Dlaczego home.pl jest tak niewdzięczne dla developerów? I dlaczego klienci tak chętnie ich wybierają? Gdyby piekło miało swoją stronę WWW pewnie stała by na home.pl... nie wiem, dla mnie to fenomen nie do pojęcia. ![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 411 Pomógł: 35 Dołączył: 27.06.2004 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej!
Nie używam w ogóle sesji po za Zend_Auth. Dzięki za pomoc, częściowo to już rozwiązałem. Dla potomnych: Wymusiłem start sesji: w bootstrapie:
Dostałem nowy komunikat o niemożliwości zapisów plików do katalogu /tmp i tu niespodzianka, nie ma możliwości ustawienia ścieżki która będzie poza katalogiem publicznym. Oklaski dla home.pl: muszę trzymać sesje (w ogóle wszystkie klasy, konfiguracje) w katalogu teoretycznie dostępnym dla każdego. Oczywiście zablokowałem to po .htaccess ale z bardzo mieszanymi uczuciami. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.07.2025 - 01:50 |