![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 67 Pomógł: 1 Dołączył: 31.03.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mam element DIV i tło pod niego:
Tłem jest obrazek, przedstawiający gradient. Specjalnie wymiary obrazka są dwukrotnie większe niż być powinny, aby obrazek był dobrze przedstawiany w wyższych rozdzielczościach. Lecz przy niższych rozdzielczościach tło jest "przycięte". Słyszałem, że w CSS-ie się tego nie da. Może jest (będzie) taka opcja w CSS 3. Stąd jest moje pytanie: "Jak zrobić skalowanie obrazka w CSS-ie?". -------------------- Zapraszam na wspólną grę w Minecraft - MyneCraft.pl!
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 229 Pomógł: 34 Dołączył: 7.12.2008 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jak ten gradient wygląda? Może wystarczy samo repeat-x lub repeat-y?
Pozdro |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://www.kurshtml.boo.pl/przyklady/css/tlo_rozmiary.html
Boże, n-ty raz na tym forum ktoś o to pyta ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 229 Pomógł: 34 Dołączył: 7.12.2008 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No tak, ale to rozwiązanie do najpiękniejszych nie należy
![]() ![]() Pozdro |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 67 Pomógł: 1 Dołączył: 31.03.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Jest to gradient pionowy.
-------------------- Zapraszam na wspólną grę w Minecraft - MyneCraft.pl!
|
|
|
![]()
|
|
No to robisz wąski pasek gradientu i robisz repeat-x oraz dajesz pozycję y na top. A dodatkowo jako kolor tla robisz ten, na kótrym gradient się "kończy". Ewentualnie robisz od dołu, na jedno wychodzi
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No tak, ale to rozwiązanie do najpiękniejszych nie należy ![]() ![]() Stąd jest moje pytanie: "Jak zrobić skalowanie obrazka w CSS-ie?". pytanie dot. skalowania więc takiej udzieliłem odpowiedzi ![]() a odnośnie gradientu, to można to zrobić w CSS 3 google -> CSS 3 gradient |
|
|
![]()
|
|
w css3 można też robić resize backgroundu, więc nie trzeba się męczyć
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 13:49 |