![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 561 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 |
Cytat linki z przecinkiem z kolei indeksują się szybciej bo są traktowane jako równoważne pod względem poziomu i a google indeksuje stronę etapami - zaczyna od najwyższych poziomów i schodzi niżej, jednak jak już strona znajdzie się w indeksie to indeksacja przebiega mniej więcej w jednym tempie na wszystkich poziomach @devnull a wiesz ile mniej wiecej procentowo trzeba dluzej czekac na indeksacje programowanie/php/blabla-ft12.html niż na indeksacje programowanie,php,blabla-ft12.html ? No bo przeszedłem na te slashe / zamiast przecinków i jak do tej pory mi się żaden temat forum nie zaindeksował.... a przecinki się indeksowały jak ta lala ....o nie, właśnie sprawdziłem, jeden starszy się zaindeksował. Jednak próba wyszukania go w wyszukiwarce (php "Przesylanie danych do bazy") daje wynik strony, która miała go akurat w sobie jako "ostatnio na forum" a nie bezpośredni link. Zaś próba znalezienia starego tematu z przecinkiem (php "Wysyłanie PDF mailem") daje od razu bezpośredni link do tematu. Jest jakaś szansa że niedługo to się unormuje? Jak nie, to wracam jednak do przecinków. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 72 Pomógł: 4 Dołączył: 31.07.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
Nie przeprowadzałem testów, ale nie wydaje mi się prawdopodobne, aby linki z przecinkami indeksowały się szybciej. Koniec końców mają być one "najbliższe" userowi i jeśli serwis jest dobrze zoptymalizowany pod względem SEO to nie powinno mieć żadnego znaczenia. Liczy się to jak długo robot Google musi szukać danego linka - jeśli taką samą drogę przebywa do znalezienia linka z przecinkami jak ze slashami, to nie ma to IMO żadnego znaczenia.
Na koniec polecam http://www.sprawnymarketing.pl/artykuly/se...zne-adresy-url/ |
|
|
|
|
|
|
@boddah85 no właśnie na podstawie mojej stronki stwierdzam, że slashe indeksują się dużo wolniej :/
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%)
|
@nospor: ja już chyba tutaj o tym pisałem - fakt że linki z przecinkami indeksują się szybciej wynika z tego że google widzi je jakby były na tym samym poziomie zagnieżdżenia ( mojastrona.pl/jakis,link.html jest jakby w głównym katalogu domeny a mojastrona.pl/jakis/link.html jest juz w podkatalogu - stąd wyszukiwanie jest wolniejsze ale moim zdaniem lepiej są wyłapywane przez googla zależności (temat należy do działu itp)
przez to indeksowanie jest co prawda wolniejsze ale przez lepsze zindentyfikowanie zależności wyniki wyszukiwania są bardziej miarodajne Ten post edytował devnul 8.09.2010, 13:02:43 |
|
|
|
|
|
|
Cytat @nospor: ja już chyba tutaj o tym pisałem Tak, Twoją wypowiedź nawet zacytowałem gdy się ciebie o teraz dopytuje (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Pisałeś, ze wolniej, ale nie sądziłem że aż tak wolno. Zastanawiałem się więc czy wogóle (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Cytat przez to indeksowanie jest co prawda wolniejsze ale przez lepsze zindentyfikowanie zależności wyniki wyszukiwania są bardziej miarodajne No własnie też się nad tym zastanawiam. Przykład co opisalem pare postów czesniej:Cytat , jeden starszy się zaindeksował. Jednak próba wyszukania go w wyszukiwarce (php "Przesylanie danych do bazy") daje wynik strony, która miała go akurat w sobie jako "ostatnio na forum" a nie bezpośredni link. Zaś próba znalezienia starego tematu z przecinkiem (php "Wysyłanie PDF mailem") daje od razu bezpośredni link do tematu. Nie dość ze przecinek byl szybciej zaindeksowany to jeszcze lepiej reaguje na słowo kluczowe PHP (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Poczekam z miesiąc i zobaczę czy coś się poprawiło czy nie. Jak się nie poprawi to nie ma sesnu slashowac bo ani to szybko ani dokładnie. edit: dobra, indeksuje się. wolniej bo wolniej ale się indeskuje. slashe zostają (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 14.01.2026 - 07:49 |