![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 656 Pomógł: 3 Dołączył: 26.10.2005 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Kończę pisanie aplikacji do zarządzania dokumentami oraz magazynem w pewnej firmie. Pracę mają się ku końcowi, chciałem przetestować tę aplikacje na IE (robiłem to wcześniej i było OK), a tu patrze ! IE wykrzacza jQuery, przeczytałem wiele różnych for i artykułów po angielsku/polsku i nic. Problem leży najprawdopodobniej w strukturze DOM (gdzieś to wyczytałem u wujka google), wkońcu odnalazłem linijkę odpowiedzialną za 1 z błędów:
Nie mam pojęcia co jest nie tak i wpadłem na pewien genialny pomysł, ten program będzie przeznaczony tylko dla 1 firmy, będzie go obsługiwało max 5 pracowników, więc czy da się tak ustawić przeglądarkę, żeby otwierała ona tylko stronę tej aplikacji i nic więcej, żadnych okien typu zakładki, ulubione i inne bzdety, najlepiej żeby wyglądało to jak samodzielna aplikacja. Czy google chrome jest Open Source? Można ściągnąć kod i spróbować po wywalać parę zbędnych pierdoł ? Pozdrawiam, Łukasz. Ten post edytował misiek172 2.08.2010, 14:52:27 -------------------- zmoderowano - waga i rozmiar
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Windowsa/Linuxa też stworzysz własnego bo na 7 nie działa Worms Armageddon?
Cytat Pracę mają się ku końcowi, chciałem przetestować tę aplikacje na IE (robiłem to wcześniej i było OK), a tu patrze ! IE wykrzacza jQuery, przeczytałem wiele różnych for i artykułów po angielsku/polsku i nic. Pod jakim IE? I co się wykrzacza? Wiśnia za oknem? Ten post edytował wookieb 2.08.2010, 14:57:28 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 656 Pomógł: 3 Dołączył: 26.10.2005 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale w czym masz problem? Jeżeli nie chcesz mi pomóc to po prostu nie wypowiadaj się, przecież nikogo nie zmuszam do wypowiedzi.
-------------------- zmoderowano - waga i rozmiar
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
No bo przychodzisz z taranem na dom zamiast nacisnąć na klamkę. Uwierz mi pomagam Ci - wybić z głowy totalnie głupi pomysł.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Czy google chrome jest Open Source? Można ściągnąć kod i spróbować po wywalać parę zbędnych pierdoł ? Ban na google? Cytat Nie mam pojęcia co jest nie tak i wpadłem na pewien genialny pomysł, ten program będzie przeznaczony tylko dla 1 firmy, będzie go obsługiwało max 5 pracowników, więc czy da się tak ustawić przeglądarkę, żeby otwierała ona tylko stronę tej aplikacji i nic więcej, żadnych okien typu zakładki, ulubione i inne bzdety, najlepiej żeby wyglądało to jak samodzielna aplikacja. Szukasz obejścia, a nie rozwiązania... Jeśli szukasz aplikacji quasi-standalone, to zainteresuj się Mozilla Prism. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
no i rewelka, nie to co chciałem osiągnąć ale można to zastosować jako kompromis
Apropo strony udało mi się dojść tego w czym jest błąd. jQuery AJAX ma problem gdy na stronie są elementy VML (użyłem ich, ponieważ tylko one zaokrąglają obszary pod IE, odpowiednik border-radius) szukałem rozwiązania, zamieniłem to na plugin jQuery http://www.filamentgroup.com/lab/achieving...with_dd_roundi/ , ale to samo, nie działa wtedy AJAX. Macie może jakiś pomysł? Pozdrawiam. -------------------- zmoderowano - waga i rozmiar
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 22:44 |