![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 702 Pomógł: 65 Dołączył: 16.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Chciałbym wykorzystać list i explode w php do pobrania wartości z tablicy ale .. przykład :
jak to wykonać gdy , chce dla $var użyć zmiennej ilości argumentów np 'name.color' lub 'name.color.facture.size.width' ? -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z automatu tego nie zrobisz - a już na pewno nie w takiej formie by było to przyjaźniejsze niż operowanie na tablicy.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 702 Pomógł: 65 Dołączył: 16.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
szkoda ,bardzo by mi uprościło kod w obecnej formie
![]() może inne rozwiązanie poodbne do obecnego istnieje ? -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musiałbyś mieć jedną tablicę z wartościami (to co masz teraz) i drugą z nazwami dla zmiennych, przykładowo:
Potem korzystając z explode, array_combine oraz extract mógłbyś zrobić coś takiego: Ale tutaj powinienem zadać inne pytanie: skąd ma takie paskudne źródło danych (tj. wartości podzielane kropką? Ten post edytował Crozin 2.08.2010, 08:14:35 |
|
|
![]()
|
|
chciałem wywarzyć otwarte drzwi ... podczas gdy gotowe rozwiązanie znalazłem w Kohana 3.0 a dokładnie w klasie core::config()
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 10:29 |