![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 1.08.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam, jestem nowy na ty forum wiec z góry przepraszam, jezeli żle wybrałem dział na forum.Mam problem z zapisaniem zmiennej do pliku (dopiero raczkuje w tematyce php). Moze dokładnie pokaże na czym mój problem polega.Oto skryp strony:
<?php $a = "ilosc opon "; $b = "ilosc szyb "; file_put_contents('plik.txt', 'aaa'); $cena_opon = 100.00; $cena_szyb = 180.00; // Pobieranie danych wyslanych formularzem $ilosc_opon = (int)$_GET['ilosc_opon']; $ilosc_szyb = (int)$_GET['ilosc_szyb']; $koszt_opon = $ilosc_opon * $cena_opon; $koszt_szyb = $ilosc_szyb * $cena_szyb; $suma_rachunku = $koszt_opon + $koszt_szyb; ?> <html> <head> <title>Prosty formularz</title> </head> <body> <form action="" method="get"> Ilosc opon: <input type="text" name="ilosc_opon" /> <br /> Ilosc szyb do samochodu: <input type="text" name="ilosc_szyb" /> <br /> <input type="submit" value="Pokaz Cenę" /> </form><br /> <?php echo 'Całkowita cena jaka musisz zaplacic wynosi: '.$suma_rachunku; ?><br /> </body> </html> Chciałbym aby do plik.txt można zapisać zamówienia (tz.$a+ $ilosc_opon) oraz odzielic każde zamówienie kreską.Z góry dziekuje |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 22 Dołączył: 20.07.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
witam,
wystarczy uzyc w odpowiednim miejscu funkcji file_put_contents (kod umieszczaj w znacznikach php):
po obliczeniu do pliku plik.txt zostanie dodany odpowiedni wpis (drugi argument funkcji) zawirajacy opisy i liczbe zamowionych elementow. mozna tam dodac takze inne informacje. dodatkowo:
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 23.12.2025 - 22:35 |