![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 2.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Chce zrobić buxa i robię własnego cms'a. Mam taki kodzik :
I chce zrobić tak gdy czas serwera to "00:00:01" resetowały się reklamy i żeby były dostępne do klikania. A 2 problem to chce ,aby się otwierały w nowej karcie (inny plik .php z frame) jako np. cds.php?id=kod md5 nazwy Więc zrobiłem coś takiego :
Może być czy polecacie inne rozwiązanie ? Dziękuje , pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 1 Dołączył: 2.08.2010 Skąd: Dębica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja osobiście zrobiłbym to na CRON
![]() Wg. mnie jest to najlepsze rozwiązanie, i najłatwiejsze. Stwórz sobie jakiś pliczek PHP, który nie będzie dostępny z poziomu www, i niech on po prostu czyści bazę "kliknięć" Co do drugiego problemu - wg. mnie to rozwiązanie jest bez sensu, bo raczej nie masz tablic które mają przypisany kod md5 do tekstu. MD5 jest to szyfrowanie w jedną stronę ![]() A po drugie zapytanie SELECT * FROM ADS, i porównywanie $_GET do md5($ads['id']) jest mało wydajne, ponieważ PHP musi pobrać całą zawartość DB i dopiero potem porównywać. Lepiej to zrobić na szyfrowaniu odwracalnym, tak żeby zapytanie wyglądało tak: SELECT cos FROM ads WHERE ads_id = $id |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 05:45 |