![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 26.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Używam javascript do sprawdzenia poprawności wypełnienia pół formularza. Kod includuje sobie z pliku. Wszystko działa ok. Tylko jest taka sytuacja: Skryptu używam na kilku podstronach i np. nie na wszystkich mam w formularzu wszystkie pola. np. na jednej podstronie nie mam pola description i efekt jest taki, że skrypt się nie wykonuje. kod mam taki:
Pytanie jak zrobić żeby ten kawałek kodu wykonywał się tylko w wypadku gdy na stronie jest w formularzu to pole (document.forms['vbform'].description)? Bo jak nie ma takiego pola to cały skrypt leży ;/ Bawiłem się z if (description != undefined ) -> wtedy wykonuj ale to też nie działa. Ten post edytował pzcjnr 31.07.2010, 18:51:54 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 178 Pomógł: 51 Dołączył: 7.01.2009 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jedyny znany mi sposób to nadanie polu id i sprawdzanie czy istnieje. Np.
-------------------- Sklep
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 26.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki. Twój kod mi pomógł. Niestety tylko częściowo mianowicie działa na polu text, a na select już nie chce.
Nie mam pojęcia co jest źle.
Jak usunę natomiast
to działa na podstronach które zawierają to pole. Nasuwa się więc myśl, że jest coś nie tak z pobraniem id , tylko co? W kodzie stony natomiast jest pole select: Edit: Poradziłem sobie. Zmieniłem z name na id i zadziałało. Ten post edytował pzcjnr 31.07.2010, 20:01:48 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 07:51 |