![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 332 Pomógł: 6 Dołączył: 27.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam próbuje napisać prosty kod js, który po najechaniu na komórkę tabeli ma się podświetlić na czerwono a po opuszczeniu ma się zrobić normalna. I to potrafię zrobić, ale gdy chce zrobić ze, gdy najadę na komórkę to ma się zmienić na czerwono i gdy kliknę ma pozostać czerwona. Gdy kliknę na tą samo komórkę drugi raz ma kolor zniknąć i się tylko podświetlać po najechaniu. Mam nadzieje ze rozumiecie, o co mi chodzi i napisałem taki kod, lecz on nie działa tak jak chce. Proszę o wskazówki jak to wykonać.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 575 Pomógł: 299 Dołączył: 26.03.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 178 Pomógł: 51 Dołączył: 7.01.2009 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dodajesz taki sam blok kodu, tylko z funkcją click(). Po kliknięciu zmieniasz KLASĘ na czerwoną i dodajesz warunek który sprawdza czy klasa ta nie jest już czerwona. Jak jest, to ją usuwasz jak nie to zmieniasz.
Proste, prawda? -------------------- Sklep
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:44 |