|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 24.07.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam mam mini portal zrobiony na autorskim cms'ie.
Mam tabele user a w niej pola: user,login ,pass ,email ,role ,clan_id ,last_login ,banned Chciałbym wyświetlić ostatniego usera który sie zarejestrował i liste wszystkich userów skatalogowaną od A-Z,próbowałem różnych skryptów ale na nic (IMG:style_emoticons/default/sciana.gif) Będe bardzo wdzięczny za pomoc (IMG:style_emoticons/default/czarodziej.gif) |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
Daty rejestracji nie masz? Dziwne. To sortujesz po ID.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 165 Pomógł: 5 Dołączył: 10.07.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%)
|
Pokaż jakich skryptów próbowałeś, to na pewno cię naprowadzimy na dobre rozwiązanie. Gotowca nie oczekuj (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 24.07.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
<?php
$mysql = mysql_query("select `user` from `users`"); $fetch = mysql_num_rows($mysql); while($lista = mysql_fetch_array($mysql)){ echo $lista['nick'].'<br />'; } } ?> Takie coś u mnie jest user zamiast id a i tak w nim są liczby |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 17 Dołączył: 4.08.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
Robisz pole o nazwie `id`, typu int(11) AUTO_INCREMENT, następnie robisz prosty skrypt:
I masz ostatniego usera. Dalej sam pomyśl. Ten post edytował Ramzaa 31.07.2010, 14:45:01 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 178 Pomógł: 51 Dołączył: 7.01.2009 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%)
|
Jeżeli chcesz to osiągnąć musisz wprowadzić drobne modyfikacje skryptu.
1. Dodajesz pole w tabelce, np. o nazwie date_register 2. Tam gdzie rejestrujesz użytkownika, dodajesz linijkę która doda datę w formie time. 3. Wyciągasz rekordy sortując po kolumnie date_register Sortując od A-Z to zwykłe zapytanie z order by w sql. |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 21.12.2025 - 08:16 |