![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 100 Pomógł: 3 Dołączył: 25.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
zastanawiałem się nad wprowadzeniem na swojej stronie mapy google i przy jej pomocy wyliczać odległość i koszt dojazdu. Mianowicie co chciał bym uzyskać: Mam punkt ZERO od którego zawsze startuje, następnie chciał bym zaznaczyć dwie strefy od punktu ZERO pierwsza w promieniu 10KM druga w promieniu 20KM. Następnie wyznaczając trasę pomiędzy punktem ZERO a docelowym chciał bym aby mapa wyliczyła mi odległość (po drogach) pomiędzy tymi punktami z rozdzieleniem ile km jest w strefie pierwszej ile w drugiej a ile poza strefą, Zanim zabiorę się za pisanie i męczenie chciał bym się dowiedzieć czy takie coś jest do wykonania z google maps API? ![]() Pozdrawiam i czekam na wasze opinie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 652 Pomógł: 47 Dołączył: 6.02.2010 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może tutaj cos znajdziesz ciekawego , tylko wiekszosc artykulów jest platnych, no ale nie az taka wiekszosc.
http://gmapsapi.com/poradniki.html Ten post edytował gigzorr 31.07.2010, 15:53:37 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 271 Pomógł: 4 Dołączył: 5.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przykład takiego rozwiązania jest na http://galerianiwa.com.pl/mapa-dojazdu.html wystarczy ze zwróconego wyniku pobrać ilość km i przemnożyć przez współczynnik odpowiadający za koszt przejazdu, etc.
-------------------- created by chomiczek
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 100 Pomógł: 3 Dołączył: 25.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No tak nie do końca.
Przykładowo: Po miedzy punktem A i B jest odległość 50km z czego w pierwszej strefie jest po drodze 7km w drugiej 13km a w trzeciej 30km. I potrzebuje wyciągnąć i to zaznaczyć na mapie bo w pierwszej strefie za dojazd jest 0zł, w drugiej 1zl za km, a w trzeciej 3zl. Co daje (7x0)+(13x1)+(30x3), ale już częściowo osiągnąłem to co chciałem. Jak skończę to zamieszczę. Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 01:16 |