![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 1.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam na serwerze trzy pliki graficzne o nazwach np: id1-dasdasd.jpg, id1-jhfelwew.jpg, id2-werwrqw.jpg Wspólną cechą dla pierwszych dwóch jak widać to id1 Czy jest możliwość grupowanie tych plików a następnie ich wyświetlenie jeżeli w nazwie znajduję się id, nie zważając na pozostałą część nazwy? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 22 Dołączył: 20.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jest taka mozliwosc. nie do konca wiem jak chcesz zeby to wygladalo takze zalaczam 3 wersje: piwerwsza wyswietla wszystkie pliki z aktualnego folderu ktore zaczynaja sie od id i sa plikami .jpg (wg $pattern), druga wyswietli tylko te ktore naleza do wybranej za pomoca $id grupy (np. tylko te dwa pierwsze jpgi ktore maja id1), trzecia pogrupuje zdjecia wg atrubutu id. w tablicy $results znajda sie tablice reprezentujace kolejne grupy (id1, id2 itd).
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 1.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzięki o to mi chodziło (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 01:28 |