![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 316 Pomógł: 4 Dołączył: 22.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Chciałem aby na mojej stronie każdy użytkownik miał możliwość edycji danych takich jak np. imię,wiek.Zależało by mi aby to było w postaci formularza na którym widać obecne dane wyciągane z bazy. Proszę was o jakiekolwiek pomoce za które serdecznie dziękuje. PS.Nie zakładając nowego tematu na błahostkę.Czy jeśli hasło podczas rejestracji jest wysyłane do bazy danych nie zakodowane tylko w normalnej postaci czy to jest bezpieczne? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 250 Pomógł: 55 Dołączył: 27.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oczekujesz skryptu czy co?
Rozumiem ze masz rejestracje a potem logowanie sie uzytkownikow.. Wyciagasz dane o zalogowanym uzytkowniku - czyli o danym Id, wrzucasz je do formularza, uzytkownik sobie edytuj wciska submit i zapisujesz do bazy. Ten post edytował krispak 30.07.2010, 21:25:10 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat PS.Nie zakładając nowego tematu na błahostkę.Czy jeśli hasło podczas rejestracji jest wysyłane do bazy danych nie zakodowane tylko w normalnej postaci czy to jest bezpieczne? oczywiscie ze nie. Juz chociazby przez sam fakt ze jest jawne.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 379 Pomógł: 45 Dołączył: 30.06.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 316 Pomógł: 4 Dołączył: 22.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Coś nie tak...
Chodzi mi o to aby można było edytować imię ale jak mam to zrobić aby każdy zalogowany miał swoje dane? Co do kodu to się chyba nie popisałem?Kawałek znalazłem w necie kawałem sam skrobnąłem. index.php
edit.php
Ma edytować user_login tak dla przykładu.
Ten post edytował Croos22 30.07.2010, 23:24:02 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 250 Pomógł: 55 Dołączył: 27.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz system logowania oparty na sesjach? Jesli tak to ustaw po poprawnym zalogowaniu w sesji id uzytkownika (np. $_SESSION['user_id']), a pozniej na tej podstawie robisz warunek Where gdzie users = $_SESSION['user_id'] i wyciagane sa z bazy dane uzytkownika zalogowanego.
|
|
|
![]()
|
|
W jaki sposób mam to przypisać?
Tak:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 23:38 |