![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 5.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czesc
Mam sobie klase sql za pomoca singletonow wzucam jej obiekt do innej klasy we wlasiwosc db i mam: [php:1:12b696f6fc]<?php class jakas { var db; funkcja operuj() { $this -> db -> query("zapytanie sql"); while ($products=$this->db->fetch_row()) { $this -> db -> query("INSERT INTO orders_products ( orders_products_id ) VALUES ('".$products['id']."')"); } } } ?>[/php:1:12b696f6fc] i wyglada niby dobrze ale przy takim zapisie jak powyzszy dodaje mi tylko pierwszy wiersz do orders_products, a nie wszystkie ktore byly w zapytaniu. Myslalem nad tym dluzsza chwile i wymyslilem tylko to, ze jezeli chce wewnatrz while dodawac kolejne rekordy musze zrobic kolejny obiekt np. db2 wtedy kod bedzie wygladal nastepujaco: [php:1:12b696f6fc]<?php while ($products=$this->db->fetch_row()) { $this -> db2 -> query("INSERT INTO orders_products ( orders_products_id ) VALUES ('".$products['id']."')"); } ?>[/php:1:12b696f6fc] i teraz jest ok ALE czy można to zrobić tak aby nie musieć używać dwóch obiektów? Dzieki za odp. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 11:04 |