![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 650 Pomógł: 16 Dołączył: 5.07.2010 Skąd: Ściśle Tajne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! Mam pytanie. Mam upload zdjęć dodający wyniki do bazy danych. Moje pytanie jest takie jak zrobić aby miniaturki zdjęć były pokazywane na index.php ? Czy najpierw dopisać funkcje do upload.php która będzie pomniejszać zdjęcia? I czy jest możliwość zrobienia funkcji pomniejszania zdjęć ?
-------------------- Jak coś jest dobre, to nie znaczy że nie może być to lepsze - Ideały nie istnieją ;D
Strony internetowe Świnoujście |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 873 Pomógł: 25 Dołączył: 24.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jasne Jonek. Robisz upload fotki, za pomocą np. ImageCreateTrueColor( ), imagecreatefromjpeg(), imagecopyresampled( )
dokonasz miniatur. Kiedyś na forum podałem funkcję, która to wszystko robi |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 650 Pomógł: 16 Dołączył: 5.07.2010 Skąd: Ściśle Tajne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
john_doe Dzięki za zainteresowanie. To jest skrypt mojego uploadu.
Przeszukałem twoje wypowiedzi ale nie znalazłem odpowiedniej. Naprowadzisz mnie jak mam to wstawić tak aby dodawało normalnie i miniaturkę? -------------------- Jak coś jest dobre, to nie znaczy że nie może być to lepsze - Ideały nie istnieją ;D
Strony internetowe Świnoujście |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 5.07.2025 - 06:37 |