![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 3 Dołączył: 22.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mój problem polega na tym, że wynik jest zliczany i sumowany, a chciałabym by był tylko zliczany i z osobna interpretowany dla każdego kursu.
Czyli tak : mam dwie tabele tabela :start |id_start |data ```|`kurs | -------------------------------- 11 ``` |2010-07-30| 9 -------------------------------- 77 ```|2010-07-30| 6 -------------------------------- tabela: wyjazd | id_wyj | id_start | |---------+-----------| |1```` | 11 ```` | |---------+-----------| | 2```` | 11```` | |---------+-----------| | 3 ```` | 11```` | |---------+-----------| | 4 ```` | 11```` | |---------+-----------| | 5 ```` | 77```` | |---------+-----------| | 6 ```` | 77```` | -----------------------
W wyniku while otrzymuję | kurs `` | miejsca | |---------+-----------| | 6```` | 24 ``` | |---------+----------- | 9 ```` | 24 ``` | |---------+-----------| A chciałabym mieć tak : | kurs `` | miejsca | |---------+-----------| | 6 ```` | 28 ```` | |---------+-----------| | 9 ```` | 26 ``` | |---------+-----------| Bardzo proszę o pomoc, nie wiem, czy to przez semantykę zapytania, czy to w ogóle jest wykonywalne ?. Przepraszam za apostrofy, inaczej tabele byłyby nieczytelne. -------------------- " The ELDERS of the Internet know who I am" from The IT Crowd
Pomogłam? Kliknij Pomógł :) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.06.2025 - 13:01 |