![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 1 Dołączył: 5.02.2009 Skąd: home/magic/ Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, zapraszam do oceny mojego portalu który jest największym polskim fanclubem Ricardo Quaresmy. Adres to http://www.rq7.webege.com/ - w razie znalezienia jakiegoś błędu który może zostać wykorzystany przez hackerów, proszę o kontakt na PW. Strona istnieje od prawie roku, ale dopiero koło lutego przeszła gruntowny update, a w dniu dzisiejszym wszystkie opcje oprócz zaawansowanego kontaktu z administracją działają.
@@Podziękowania dla Pana który pomógł przy zabezpieczeniu rejestracji, szkoda że nie znam jego nicku bo zasłużył na pomógł@@ Ten post edytował Magic Hereos 30.07.2010, 12:09:39 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 697 Pomógł: 47 Dołączył: 19.12.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyłącz wyświetlanie błędów na stronie -
Cytat Fatal error: Call to undefined function checkadmin() in /home/a3943648/public_html/admin.php on line 8 PS: zrobiłeś sobie backup zanim wstawiłeś na forum? Czasem można cos zepsuć "przez przypadek" ;] Dziwne, że pozwalasz ludziom zajrzeć do panelu admina - http://www.rq7.webege.com/admin/ swoją drogą mógłbyś pokazać swój .htaccess? Zastanawia mnie jedna kwestia a nie mam czasu odgadywać parametrów Ten post edytował SHiP 30.07.2010, 13:50:29 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 1 Dołączył: 5.02.2009 Skąd: home/magic/ Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, oczywiście, nie tylko osoby z forum prosiłem o hackowanie strony. Myślałem że ACP zabezpieczony, a tu taki błąd. Oczywiście zabezpieczone, dzięki (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
Ahh, htaccess:
Miałem dorobić filtrowanie błędów, ale jakoś zapomniałem ;p Ten post edytował Magic Hereos 30.07.2010, 14:33:54 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 371 Pomógł: 30 Dołączył: 14.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak kliknę w kanal rss to pojawia się biała strona z kodem. Jak sądzę to nie było zamierzone.
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 371 Pomógł: 30 Dołączył: 14.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Hmm, być może dlatego, że kanał RSS jest generowany dynamicznie za pomocą .php, a na początku po prostu używam header'a. Sprawdzałeś co jest w źródle?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 697 Pomógł: 47 Dołączył: 19.12.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za htaccess ale nic więcej nie wymyśliłem.
Ogólnie całkiem nieźle. Nie podoba mi się kilka rzeczy: - Po co te tabelki w RSS? - style inline np. color:yellow powtarzające się w newsach, zrób dodatkową klasę - <div align="right"> - logowanie na tabelce. Użyj fieldset - menu powinno być listą - newsy również wa tabelce, po co? - tego nie jestem pewien ale skrypt javascript przesunąłbym do wnętrza body - niepotrzebne znaczniki, np: Czy twój generator rss wysyla nagłówek o tym, że to plik xml? Bo mi chrome wyświetla źródło ;/. |
|
|
![]()
|
|
Dzięki za htaccess ale nic więcej nie wymyśliłem. Ogólnie całkiem nieźle. Nie podoba mi się kilka rzeczy: - Po co te tabelki w RSS? - style inline np. color:yellow powtarzające się w newsach, zrób dodatkową klasę - <div align="right"> - logowanie na tabelce. Użyj fieldset - menu powinno być listą - newsy również wa tabelce, po co? - tego nie jestem pewien ale skrypt javascript przesunąłbym do wnętrza body - niepotrzebne znaczniki, np: Czy twój generator rss wysyla nagłówek o tym, że to plik xml? Bo mi chrome wyświetla źródło ;/. Zacznę może od tabelek w newsach/RSS. Otóż nie jestem specem w html ani css(a szkoda ;p), więc nie wiem jak umieścić zdjęcie, jednak żeby po jego prawej stronie można było normalnie pisać, a potem tekst przechodziłby na dół. Poza tym, redaktorzy niezbyt potrafią posługiwać się edytorem który im powierzyłem, a ja sam też się nie zagłębiałem w jego tajniki. Menu powinno być listą, to znaczy? Osobiście preferuję mieć wszystko pod kontrolą z adminCP, dzięki czemu mogę edytować całe menu. Szablon kupiłem i dorobiłem cały CMS do niego, więc większość rzeczy (html) nie naruszyłem. Przydałby mi się jakiś dobry poradnik co do kodowania layoutów, niestety znalezione w internecie są słabe, dlatego wolę kupić szablon i pisać pod niego. A o jakim javascripcie mówisz, bo ja mam tylko w edytorze ; )? |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Niestety, ten kod jest raczej własnością hostingu. Co do kursu html, to bardziej przydatne byłoby css, lub argumenty typu float: left, bo z takim czymś leżę (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) . Ale - przeczytam. Dzięki za pomoc ;]
EDIT. Oke, widzę że to nie tylko html. Dzisiaj przeczytam, dobranoc (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Ten post edytował Magic Hereos 31.07.2010, 00:20:29 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 20:51 |