![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 5.05.2010 Skąd: Józefów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możecie mi to poprawić by po zmianie karty zawsze mi się stopka z krawędzią dolną równało? Sporo czytałem ale nic nie pomagało. Może wy macie jakiś sposób. Ten post edytował X_x_XXX_x_X 29.07.2010, 21:11:46 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 135 Pomógł: 158 Dołączył: 19.03.2009 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 3 Dołączył: 22.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Też nie bardzo rozumiem, wejdź na tę stronę przejrzyj tutorial, być może Ci coś rozjaśni http://articles.sitepoint.com/article/get-...g-photoshop-css .
-------------------- " The ELDERS of the Internet know who I am" from The IT Crowd
Pomogłam? Kliknij Pomógł :) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 5.05.2010 Skąd: Józefów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To też mam.
Może to coś zobrazuje. Obrazek wziąłem z bloga na, którym było jak to naprawić lecz tamten sposób nie działa. ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 389 Pomógł: 69 Dołączył: 26.04.2010 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dodaj do tego footera:
O to chodzilo? Ten post edytował kapuch 29.07.2010, 21:45:39 -------------------- Nie chce "Pomógł", aktualna ilość (69) w pełni mnie satysfakcjonuje :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 782 Pomógł: 153 Dołączył: 21.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten post edytował everth 29.07.2010, 22:07:00 -------------------- Już mi się ani wiedzieć, ani tym bardziej myśleć nie chce.
[Think different]! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 389 Pomógł: 69 Dołączył: 26.04.2010 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zartujesz z tym position:absolute?
Sprawdz strone z taka stopka i co sie stanie, jesli tresc bedzie dluzsza od wysokosci okna, podczas przewijania, stopka zostanie takze przewinieta i zniknie nam z ekranu. position: fixed; jest tutaj najlepszym wyjsciem, stopka zawsze bedzie na samym dole okna, bez wzgledu na dlugosc strony i podczas przewijania bedzie caly czas w tym samym miejscu, a w twoim przykladzie, stopka bedzie na dole okna, tylko gdy nie zaczniesz przewijac strony. Nie ma co tutaj kombinowac, bo od tego wlasnie mamy position:fixed. Nie mieszaj chlopakowi w glowie. Ten post edytował kapuch 29.07.2010, 22:18:36 -------------------- Nie chce "Pomógł", aktualna ilość (69) w pełni mnie satysfakcjonuje :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 782 Pomógł: 153 Dołączył: 21.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
U ciebie fixed powoduje że stopka jest zawsze u dołu ekranu - bez względu na treść. Ja zaproponowałem mu rozwiązanie które powoduje dosunięcie stopki do dołu ekranu jeśli treśći jest za mało, w przeciwnym wypadku stopka zjeżdża na sam dół. Nie wiem o ci chodzi, ale dla mnie to naturalne zachowanie.
-------------------- Już mi się ani wiedzieć, ani tym bardziej myśleć nie chce.
[Think different]! |
|
|
![]()
|
|
U ciebie fixed powoduje że stopka jest zawsze u dołu ekranu - bez względu na treść. Ja zaproponowałem mu rozwiązanie które powoduje dosunięcie stopki do dołu ekranu jeśli treśći jest za mało, w przeciwnym wypadku stopka zjeżdża na sam dół. Nie wiem o ci chodzi, ale dla mnie to naturalne zachowanie. Ty chyba nie masz pojecia co piszesz i co to jest position:absolute. Zrob najlepiej sobie prosty szablon i zastosuj ta swoja absolutnie pozycjonowana stopke przy tresci dluzszej niz okno i przewin na sam dol. Zobaczysz o co mi chodzi. Stopka zostanie w miejscu, nie bedzie wciaz przyklejona do dolu okna, bo bottom:0px; jest pobierane tylko podczas ladowania strony. Cytat w przeciwnym wypadku stopka zjeżdża na sam dół. Jasne, moze i tak bys chcial, ale niestety nic ci nie zjedzie na sam dol strony, bo position:absolute; to position:absolute ![]() Tak jak juz pisalem, w Twoim przykladzie stopka zachowuje sie dokladnie tak samo jak w moim (fixed), ale tylko do momentu przewiniecia okna, wtedy u mnie stopka jest nadal na dole okna, a twoja z gracja ucieka sobie do gory...a na pewno nie podaza za trescia. Mimo pozniej pory zrobilem to wedlug Twojego przykladu: http://2kliki.pl/fwi9/ Przewin i sobie zobacz czy wszystko jest tak pieknie jak chciales. Ten post edytował kapuch 29.07.2010, 23:36:31 -------------------- Nie chce "Pomógł", aktualna ilość (69) w pełni mnie satysfakcjonuje :)
|
|
|
![]()
|
|
Ech, znów ta noc - do cssa trzeba jeszcze dodać position do body. Tutaj właściwy css
-------------------- Już mi się ani wiedzieć, ani tym bardziej myśleć nie chce.
[Think different]! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz na myśli sticky-footer?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Prawdopodobnie tak
![]() -------------------- Już mi się ani wiedzieć, ani tym bardziej myśleć nie chce.
[Think different]! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 8.07.2025 - 03:06 |