![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 17.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem ze sprawdzeniem ile w tablicy asocjacyjnej znajduje się rekordów.
w goglach znalazłem coś takiego
ale to nie działa. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
A nie możesz po prostu skorzystać z COUNT w zapytaniu, skoro sprawdzasz liczbę rekordów?
Poza tym, dla php-owego count nie jest istotne, czy tablica jest skalarnem, czy asocjacyjna, stąd array_keys jest tu zbędne... A Twój kod nie działa, bo tego zapytania po prostu nie wykonujesz. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 17.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapytanie wykonuje się w 2 linii. Potrzebuje rekordy pobrane przez zapytanie, a dodatkowo chce znać ich ilość, dlatego chcę użyć count php-owego
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 782 Pomógł: 153 Dołączył: 21.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zakładając że jest tak jak prawisz:
-------------------- Już mi się ani wiedzieć, ani tym bardziej myśleć nie chce.
[Think different]! |
|
|
![]()
|
|
Zakładając że jest tak jak prawisz:
To co napisałeś zwraca mi cały czas 1. Próbowałem zapytaniem sql wydobyć liczbę rekordów jakie zwróci zapytanie, ale też nie działa
wyrzuca błąd: Catchable fatal error: Object of class PDOStatement could not be converted to string |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat echo $stmt; Uzywasz PDO to moglbyś juz wiedziec jak nalezy wyswietlic to co zwróci query()...
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 782 Pomógł: 153 Dołączył: 21.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W zapytaniu masz także błąd:
-------------------- Już mi się ani wiedzieć, ani tym bardziej myśleć nie chce.
[Think different]! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.06.2025 - 00:16 |