![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 17 Dołączył: 4.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, od kilku dni piszę własny skrypt forum, w celach edukacyjnych. Aplikacja jest pisana strukturalnie, bo do oop jeszcze nie doszedłem. Póki co są bardzo podstawowe opcje typu rejestracja, czy pisanie postów/zakładanie tematów, itd. Stylu oczywiście nie oceniamy, bo na razie jest samo css.
A teraz bardzo głupie zdanie: jeśli chciałbyś zostać moim darmowym nauczycielem, wal na mejla: ramza91@o2.pl Link do skryptu: http://www.msfscript.ziom.tk/index.php A, no i zarejestrujcie się - będzie mi bardzo miło. Przy rejestracji, w polu "email" nie musimy podawać prawdziwego mejla, bo to pole nie jest w ogóle sprawdzane. Aha, tylko nie hakujcie, bo skrypt jest podatny na różnorodne ataki ![]() Aktualizacja - wersja 1.1.3 Ten post edytował Cysiaczek 23.08.2010, 07:15:50
Powód edycji: [Cysiaczek]: [Cysiaczek]: merge
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
I co mamy oceniać...?
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 17 Dołączył: 4.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kurde, właśnie nie wiem -.-
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 575 Pomógł: 299 Dołączył: 26.03.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jakis prima aprilis ?
-------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 697 Pomógł: 47 Dołączył: 19.12.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ciężko cokolwiek ocenić ponieważ prawie nic nie działa
1. Zarejestrowałem się jako michał". Filtruj znaki 2. Nigdy ale to nigdy nie wyświetlaj adresu e-mail. Nie po to użytkownicy je podają aby później spam bot je sobie ładnie zebrał ;]. EDIT http://www.msfscript.ziom.tk/index.php?action=index ? ![]() Ten post edytował SHiP 30.07.2010, 23:19:41 -------------------- Warsztat: Kubuntu, PhpStorm, Opera
|
|
|
![]()
|
|
SHip, dziwna sprawa, ale filtruje wszystko..
Naprawdę dziwna sprawa ![]() Co do "prawie nic nie działa" to staram się powoli wszystko wprowadzać. Nie jestem jakimś pro i trochę czasu mi to zajmuje. Dzięki za zgłoszony błąd z tym indexem. Ten post edytował Ramzaa 31.07.2010, 01:02:16 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 450 Pomógł: 84 Dołączył: 27.11.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie tyle filtruj co przede wszystkim waliduj przy rejestracji
|
|
|
![]()
|
|
Tak więc nowa wersja wydana, a w niej sporo dodane.
Zapraszam do oceniania: http://msfscript.ziom.tk |
|
|
![]()
|
|
Ostatnio prezentowałem Wam wersję 1.1.2 mojego skryptu forum. Niestety wtedy tak naprawdę nie było co oceniać, dlatego teraz prezentuję Wam nową wersję, w której już każdy znajdzie coś do oceny. Upubliczniam to tylko po to, aby dowiedzieć się co o tym sądzicie, jak Wam się podoba, co zmienić, a co usunąć. Możecie także layout oceniać, bo raczej nie będzie inny. Aplikacja napisana jest obiektowo, nie korzysta z żadnego frameworka.
Prosiłbym SHIP'a o sprawdzenie zabezpieczeń. Innych oczywiście także ![]() Przy rejestracji w polu email możemy napisać byle co, bo na razie nie robiłem potwierdzenia. Link do forum: http://otserwis.xaa.pl/msf-script/index.php Z góry dzięki za wszystkie komentarze ![]() Pozdrawiam. Ten post edytował Ramzaa 22.08.2010, 19:43:22 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 309 Pomógł: 20 Dołączył: 13.02.2010 Skąd: Kęty Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No ok, ale:
Kod Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/otserwis/public_html/msf-script/includes/user.class.php on line 258 Przy złym prawdopodobnie nie istniejącym id w profilu. - http://otserwis.xaa.pl/msf-script/includes/ - czemu to widać ? Czemu nie działa połowa menu ? -------------------- Fotografia, projektowanie stron WWW | web-coding.pl - HTML 5 i CSS 3 - już w krótce ;)
|
|
|
![]()
|
|
daro, jak widzisz nie jest to publiczna beta, więc nie wszystko działa. A z tym folderem includes, to po prostu zapomniałem wgrać pliku .htaccess na ftp. Jeśli chodzi o nie istniejące profile, to zaraz się to naprawi
![]() |
|
|
![]()
|
|
piotr, nawet jeśli komuś udało się zhakować mój skrypt, nie oznacza to, że od razu możesz go przekreślać i wystawiać beznadziejne opinie, a przy tym nabijać sobie (Bóg wie po co) posty. Jak widzisz, upubliczniłem ten skrypt po to, aby właśnie sprawdzić zabezpieczenia i wysłuchać porad innych odnośnie funkcjonalności aplikacji. Twój beznadziejnie dziecinny post, nie wnosi NIC do tematu i jest zupełnie zbędny, dlatego osoby pilnujące porządku tego forum, powinni coś z tym zrobić.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 331 Pomógł: 30 Dołączył: 11.11.2008 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok, sorka, post skasowany, ale nadal zostawiam info o ataku xss ;-)
-------------------- http://www.piotr94.net21.pl/ - wykonanie stron i serwisów internetowych
Jeśli moje wypowiedzi były dla Ciebie pomocne, kliknij "Pomógł" i odwdzięcz się ;) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 190 Pomógł: 2 Dołączył: 30.11.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
masz jakis system szablonow? albo mieszasz php z html ?
|
|
|
![]()
|
|
niestety nie mam takiego systemu, a php jest wymieszane z html. Oczywiście w każdej chwili może się to zmienić. Nad tym jeszcze nie myślałem, a chyba najwyższy czas...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.06.2025 - 23:45 |