Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [MySQL][PHP]Pobieranie z bazy danych i wyświetlanie informacji
sztyvny

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam. Edytuję na własne potrzeby cms extreme-fusion i niestety mam problem. Polega on na tym, że w profilu jest wyświetlana ramka "Newsy dodane przez użytkownika" a ja chciałem to zmienić na 'Zdjęcia dodane przez użytkownika'. Jednak kod jest dziwnie (jak dla mnie [początkującego]) napisany i prosiłbym o pomoc i w miarę możliwości wytłumaczenie. A to kod (wg mnie odpowiedzialny za wyświetlanie newsów):
  1. case 'news_items':
  2. $sql = "SELECT * FROM ".$db_prefix."news
  3. WHERE ".groupaccess('news_visibility')." AND (news_start='0'||news_start<=".time().") AND (news_end='0'||news_end>=".time().") AND news_name='".lookup."'
  4. ORDER BY news_datestamp DESC LIMIT ";
  5. $result1 = dbquery($sql.$maxlimit);
  6. $result2 = dbquery($sql.$rowstart.",".$limit);
  7.  
  8. $colspan = 2; $title = $locale['pm500']; $norows = $locale['pm501'];
  9. $header = "<tr>\n<td class='tbl2'><strong>".$locale['pm205']."</strong></td>\n<td class='tbl2' width='30%'><strong>".$locale['pm206']."</strong></td>\n</tr>\n";
  10. break;

1. case 'news_items':
  2. $profile .= "<tr>\n<td class='tbl'><a style='font-weight:normal;' href='".BASEDIR."news.php?readmore=".$row['news_id']."'>".trimlink($row['news_subject'], 50)."</a></td>\n"
  3. ."<td class='tbl'>".showdate("forumdate", $row['news_datestamp'])."</td>\n</tr>\n";
  4. break;

I jeszcze zamieszczę link do całego rozszerzenia: http://extreme-fusion.pl/downloads.php?action=get&id=489 Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję

Zapomniałbym dodać że trzeba pobrać dane z tabeli photos i potrzeba z tam tąd 'photo_id' 'photo_title' i 'photo_datestamp'. A adres do tej galerii wygląda tak: photogallery.php?photo_id=$i_tu_zmienna

Ten post edytował sztyvny 29.07.2010, 08:27:58
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 2)
andrzejk

-----

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, jeśli źle to mnie poprawcie.

W kodzie masz jakiegoś switcha (zakładam, że znasz metodę działania, jak nie to odsyłam do google lub książki), który zależnie od wartości $zmienna (tak sobie przyjąłem nazwę tej zmiennej) wykonuje różne instrukcje.

Jeżeli ta $zmienna będzie miała wartość 'news_items' wykona się to co załączyłeś w kodzie.

Cytat
Polega on na tym, że w profilu jest wyświetlana ramka "Newsy dodane przez użytkownika" a ja chciałem to zmienić na 'Zdjęcia dodane przez użytkownika'.

Zarówno w pierwszym jak i drugim fragmencie kodu nie dopatrzyłem się wyświetlania,
tzn. są tam tylko zmienne, którym nadawane są odpowiednie wartości (zmienne te są np. tekstem który zawiera treść i tagi html)
ale brak fragmentu, który to wyświetla więc ciężko stwierdzić gdzie jest generowany ten napis, który Cię interesuje.

pozdr
+Quote Post
sztyvny

-----

eh... za trudny kod jak dla początkującego.. wydaje mi się że ten kod jest odpowiedzialny za wyświetlanie:
  1. elseif (defined('group_id') && !defined('lookup')) {
  2. $result = dbquery("SELECT * FROM ".$db_prefix."user_groups WHERE group_id='".group_id."'");
  3. if (dbrows($result)) {
  4.  
  5. /* start: user group page generation when the $_GET['group_id'] is found in the user_goups db table. */
  6.  
  7. $data = dbarray($result);
  8. $result = dbquery("SELECT * FROM ".$db_prefix."users WHERE user_groups REGEXP('^\\\.".group_id."$|\\\.".group_id."\\\.|\\\.".group_id."$') ORDER BY user_level DESC, user_name");
  9.  
  10. opentable($locale['410']);
  11. echo "<br>\n<table align='center' cellpadding='0' cellspacing='1' class='tbl-border' width='".$profile_width."'>\n<tr>\n<td class='tbl1'>\n";
  12. echo "<table cellpadding='0' cellspacing='0' width='100%'>\n";
  13.  
  14. echo "<tr>\n<td class='tbl'><strong>".$data['group_name']."</strong></td>\n"
  15. ."<td align='right' class='tbl'><span class=' small2'>( ".sprintf((dbrows($result) == 1 ? $locale['411'] : $locale['412']), dbrows($result))." )</span></td>\n</tr>\n";
  16.  
  17. echo "<tr>\n<td colspan='2'><hr></td>\n</tr>\n";
  18.  
  19. while ($data = dbarray($result)) {
  20. echo "<tr>\n<td class='tbl' width='75%'><a href='".FUSION_SELF."?lookup=".$data['user_id']."'>".$data['user_name']."</a></td>"
  21. ."<td class='tbl' nowrap><font color='".$rank_color[$data['user_level']]."'>".getuserlevel($data['user_level'])."</font></td>\n</tr>\n";
  22. }
  23. echo "</table>\n";
  24. echo "</td>\n</tr>\n</table>\n<br>\n";
  25. closetable();
  26.  
  27. /* end: user group page generation when the $_GET['group_id'] is found in the user_goups db table. */
  28. } else {
  29.  
  30. /* start: user group page generation when the $_GET['group_id'] is not found in the user_goups db table. */
  31.  
  32. opentable($locale['410']." - ".$locale['pm200']);
  33. echo "<br>\n<table align='center' cellpadding='0' cellspacing='1' class='tbl-border' width='".$profile_width."'>\n<tr>\n<td align='center' class='tbl1'>\n";
  34. echo str_replace("{GROUP_ID}", "<strong>".group_id."</strong>", $locale['pm210'])."\n";
  35. echo "</td>\n</tr>\n</table>\n<br>\n";
  36. closetable();
  37.  
  38. /* end: user group page generation when the $_GET['group_id'] is not found in the user_goups db table. */
  39. }
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 22.08.2025 - 18:08