![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 182 Pomógł: 0 Dołączył: 20.03.2007 Skąd: Kruklanki/Otwock Ostrzeżenie: (0%)
|
Cześć
Słuchajcie, mam do Was ogromną prośbę. Na stronie Euro AGD RTV jest płynne przejście po kliknięciu na link. (trzeba kliknąć na jakieś województwo i kliknąć nazwę miasta) Po kliknięciu płynnie przechodzi niżej. Jak to zrobić? W kodzie widzę, że jest tu jQuery, ale jak to nazwać, cóż to jest (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Z góry dzięki za wskazówki (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%)
|
Nie wiem jak w jQuery, ale w czystym JS manipulujesz scrollTop: https://developer.mozilla.org/en/DOM/element.scrollTop
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 182 Pomógł: 0 Dołączył: 20.03.2007 Skąd: Kruklanki/Otwock Ostrzeżenie: (0%)
|
hmm, nie wiem czy dobrze sie wyraziłem, ale chyba nie o to chodziło.
Po kliknięciu przechodzi do części strony, tak jak przy zastosowaniu kotwicy, różnica tylko taka, że nie "przeskakuje" a robi to płynnie - "przepływa" |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
ScrollTo
Działa to o ten sam mechanizm który podał kamil4u, tylko że jQ dodaje do tego animacje, ale to nic innego jak manipulowanie pozycją. Ten post edytował !*! 28.07.2010, 16:00:07 |
|
|
|
|
|
|
|
oooooooooo to to, o to mi chodziło (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) dzieki wielkie.
Nie wiedziałem o co zapytać gogla, teraz jestem (chyba) mądrzejszy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Dzieki |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%)
|
Jeżeli chcesz to zrobić w czystym JS to też nie ma problemu, takie proste animacje to po prostu okresowa zmiana tej właściwości np. używając setInterval
|
|
|
|
|
|
|
|
nie znam JS i tu mam problem, ale teraz juz to rozgryzam i myślę, że dam radę (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 20.12.2025 - 01:18 |