![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 186 Pomógł: 13 Dołączył: 7.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Potrzebuję zablokować input (żeby użytkownik nie mógł go edytować), ale żeby jego wartość była wysyłana wraz z resztą formularza (więc disabled odpada, bo czytałem, że pola wyłączone w ten sposób nie są wysyłane). Pozdrawiam ![]() -------------------- www.dapi.net.pl - Wiele technologii, jedna pasja.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest jeszcze:
Cytat READONLY Tylko że to wprowadzi w błąd użytkownika.A jeśli koniecznie chcesz w JS to:
edit: Mój błąd. nie jest jednak wysyłane. Ten post edytował !*! 28.07.2010, 15:19:01 -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 12 Dołączył: 9.01.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@UP
Pole oznaczone jako disabled nie jest wysyłane przez formularz. Można zmienić je na readonly="readonly" ale wtedy faktycznie się w błąd usera wprowadza. Lub ewentualnie je ukryć i tyle dać mu type="hidden" |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 186 Pomógł: 13 Dołączył: 7.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://www.kurshtml.boo.pl/html/pole_tekst...formularze.html < tutaj czytałem
![]() Przetestuję czy jest wysyłane czy nie najlepiej sam i w razie czego będę pisał ![]() -------------------- www.dapi.net.pl - Wiele technologii, jedna pasja.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Albo jak chcesz mieć widoczne to co jest zablokowane, to zrób 2 pola, jedno z dispable, żeby użytkownik widział jego wartość i drugie z hidden które będzie przesyłane z tą samą wartością. Ewentualnie ostyluj pole z readonly np zmieniając tło na nieaktywne.
Ten post edytował !*! 28.07.2010, 15:20:05 -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 07:45 |