![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 304 Pomógł: 1 Dołączył: 28.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam w modelu kohany 3 taki kod określający reguły walidacji emaila:
jak to połączyć z wyrażeniem regularnym : |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
http://kohana.sher.pl/cs/
Czyżby po prostu email? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 304 Pomógł: 1 Dołączył: 28.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale ja chciałbym tą regułę określić w tej tablicy którą podałem. Jak to zrobić?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Po co wymyślać koło na nowo? Skoro helper Validate posiada metodę email jako parametr przyjmującą string z emailem to po co piszesz osobne wyrażenia regularne, które są mniej poprawne? Używasz frameworka to i jego klas używaj. A tak można to porównać do kupienia książki, choć jej nie czytasz, tylko idziesz spisać potrzebne Ci strony z książki w bibliotece. Gdzie tu sens i logika?
-------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Od niedawna uczę się kohany i jeszcze nie wszystko rozumiem:)
czyli ta tablica $_rules nie jest potrzebna? Chciałem poprostu za jej pomocą określić wszystkie reguły i mieć je z głowy aby potem móc wykonać coś w stylu:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 34 Dołączył: 21.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod protected $_rules = array(
'email' => array( 'not_empty' => NULL, 'min_length' => array(6), 'max_length => array(32), 'email' => array()) ) Ten post edytował nmts 28.07.2010, 18:00:37 -------------------- Free Web Tools - narzędzia dla programistów, webdeveloperów i specjalistów seo...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 184 Pomógł: 6 Dołączył: 23.02.2008 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I weź tu pisz po takich ludziach
![]() -------------------- Sygnaturka comes here.
|
|
|
![]()
|
|
a jak dodać regułe do tablicy $_rules która plinuje aby wpisane liczby miały format xxx-xx-xx ?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.06.2025 - 17:30 |