![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 8.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam problem z przedwczesnym zamknięciem się "value", które jest umieszczone w <insert />. Z bazy danych pobieram pewien ciąg znaków, i chcę by był on w polu textowym. Ten ciąg znaków to Cytat <a href="http://google.pl">Google</a> Kod odpowiedzialny za wciśnięcie tego ciągu do pola tekstowego to:
Jak widać próbuję dodać Slashe które na ogół powinny zadziałać. Jednak nie tym razem... ![]() Widać iż Slash jest dodany, aczkolwiek dalej przerywa zaraz po nim i jedzie jakimś skryptem. Czy ktoś mógłby mi doradzić co mógłbym zrobić by temu zapobiec i używać normalnie wszelkiego typu znaków? Z góry dzięki. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 706 Pomógł: 108 Dołączył: 12.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie addslashes, ale htmlspecialchars.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 231 Pomógł: 22 Dołączył: 6.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie lepiej zamiast <input type="text"> użyć <textarea></textarea> ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
No ok, ale wiesz, czym się różni textarea od inputa?
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
nie lepiej zamiast <input type="text"> użyć <textarea></textarea> ? To już może odrazu zrezygnuj z obsługi formularzy. Jeszcze nigdy nie widziałem tak głupiej "porady" Ten post edytował wookieb 28.07.2010, 09:56:35 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 8.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 16:38 |