![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 896 Pomógł: 76 Dołączył: 15.11.2003 Skąd: Sosnowiec/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
mam 2 pytania: 1. mam na stronie pole INPUT a ta strona jest jest co kilka sekund odświeżana, co powoduje że tekst który wpisałem w ten INPUT znika, a ja nie chcę żeby znikał ![]() 2. mam na stronie pole TEXTAREA a ta strona jest co kilka sekund odświeżana. Tekst wpisany w pole TEXTAREA zajmuje więcej niż jeden "ekranik" więc pojawiają się scrollbary. Problem w tym, że po każdym odświeżeniu taki scrollbar wraca na samą górę, a ja wolałbym żeby został na samym dole, a najlepiej tam, gdzie go zostawiłem... Z góry dzięki. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 086 Pomógł: 8 Dołączył: 10.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przed odświeżeniem, zapisz zawartosc input'a do cookies.
Co do przewijania to nie mam niestety pojęcia. Aha, i pomyśl czy nie warto by było stworzyć na stronie ramkę o width=0 i do niej wrzucić strone odświeżającą się co jakiś tam okres czasu? |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator serwera Grupa: Developerzy Postów: 521 Pomógł: 13 Dołączył: 2.04.2004 Skąd: 52°24' N 16°56' E Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A moze na samym dole bys dal jakas kotwice?? i do niej przesuwal??
-------------------- Środowisko: Gentoo 2008.0 | Apache | PHP5 | PostgreSQL | MySQL | Postfix
Workstation: Gentoo 2008.0 | Firefox Thomas Alva Edison: "Aby coś wynaleźć wystarczy odrobina wyobraźni i sterta złomu ..." Odpowiedź na każde pytanie typu "Jak ...": "Nie da się, to nie PostgreSQL" |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 896 Pomógł: 76 Dołączył: 15.11.2003 Skąd: Sosnowiec/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Zajec: zrobiłem tak jak powiedziałeś i działa, ale pojawia się wtedy nowy problem - kod php który jest umieszczony w tym odświeżanym pliku zdaje się nie reagować na takie odświeżanie, na przykład gdybym umieścił tam kod który sprawdza czy został dokonany wpis do jakiegoś pliku i wyświetla ten tekst, to gdyby ten wpis się pojawił to kod z tej strony mi tego nie powie - zadziała dopiero kiedy nacisnę "odśwież" w przeglądarce. Nie ma takiego problemu kiedy używam
Kod <meta http-equiv="Refresh" content="8; URL=plik.php>
(cookies raczej nie mogę uzyć) @Zbłąkany: Ale ten problem nie dotyczy całej strony - strona nie ma scrollbarów, chodzi o pole textarea na tej stronie. Chyba że są do tego też jakieś "kotwice"? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 086 Pomógł: 8 Dołączył: 10.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a pokaż kod, którym odświeżasz stronkę z poziomu js
(ten, który nie dziala) |
|
|
![]()
|
|
To była moja pomyłka, poradziłem sobie tak jak powiedziałeś.
Ja po prostu nie wrzuciłem do strony w ramce kodu który miał być odświeżany tylko zostawiłem go na tej pierwotnej 8-[ Dzięki. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 07:02 |