![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 385 Pomógł: 26 Dołączył: 22.03.2008 Skąd: TM Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Postawiłem sobie FTP na porcie 28, odblokowałem go na firewallu, w swojej podsieci ustawiłem IP kompa z tym serwem w DMZ.. I nie mogę się dostać do niego z zewnątrz sieci (tj. z Neta ) Chętnie posłucham propozycji czemu może tak być! -------------------- Zapraszam na mojego bloga. Dowiedz się jak uzyskać darmowy, zaufany certyfikat albo jak rozpoznawać głos ;)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
- na jakim IP nasłuchuje serwer?
- jakiego masz dostawcę internetu? -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy poza DMZ ustawiłeś port forwarding? Jaki masz IP - stały, dynamiczny? Czy w kliencie ftp na pewno podajesz prawidłowy port? Co pokazuje skaner portów?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 652 Pomógł: 47 Dołączył: 6.02.2010 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 385 Pomógł: 26 Dołączył: 22.03.2008 Skąd: TM Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cerberus FTP, Ip 192.168.0.155 w DMZ, robiłem przekierowania portów (28), IP stałe, tak podaję na bank prawidłowy port.
Success: I can see your service on 62.141.236.85 on port (28) Your ISP is not blocking port 28 -------------------- Zapraszam na mojego bloga. Dowiedz się jak uzyskać darmowy, zaufany certyfikat albo jak rozpoznawać głos ;)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 14 Dołączył: 3.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czyli serwer dziala |
|
|
![]()
|
|
Uff, racja działa.. Puściłem tez przez SSL to.. Czy przeglądarka może połączyć sie pasywanie do ftps?
-------------------- Zapraszam na mojego bloga. Dowiedz się jak uzyskać darmowy, zaufany certyfikat albo jak rozpoznawać głos ;)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Zależy od przeglądarki, jej ustawień, a także i konfiguracji systemu operacyjnego. Chcesz rozwiązania uniwersalnego - pozostają tylko klienty FTP z obsługą "s".
![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Kurde. No ok, dzięki wielkie za pomoc!
![]() -------------------- Zapraszam na mojego bloga. Dowiedz się jak uzyskać darmowy, zaufany certyfikat albo jak rozpoznawać głos ;)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 04:59 |