![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 21.11.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam,
proszę o ocenę strony www.bOtla.pl od razu dodam, że wiem, że są błędy w walidatorach dlatego proszę o nich nie pisać ![]() Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
+ interesujący logotyp
+ ciekawa kolorystyka - ale niestety wykonanie gorsze - i jakiejś składnej kompozycji też brak - typografia - słaby css - kod, kod, kod - wspomniałem o kodzie? - aaa, no i kod Tak na szybkiego. 5+/10 -------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 450 Pomógł: 84 Dołączył: 27.11.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod http://botla.pl/login.php?target=http://b0tla.pl/login.php Taki link zwykłemu użytkownikowi może wydawać się w porządku, a w rzeczywistości może posłużyć kradzieży haseł - musisz to naprawić. Ten post edytował Quantum 27.07.2010, 18:17:41 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 21.11.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Dzieki za ocene i Quantum za podpowiedz, postaramy się to jakoś zmienić z tego co widzę jest to możliwość phishingu, już się wystraszyłem, że jakaś większa dziura
![]() Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 450 Pomógł: 84 Dołączył: 27.11.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod http://botla.pl/user.php?user=%3Ciframe%3E jakieś tam zabezpieczenia co do XSS są, ale takie coś przechodzi (nie to żebym się czepiał, ale takie kwiatki nie powinny mieć miejsca, wystarczy popracować bardziej nad regexem ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 697 Pomógł: 47 Dołączył: 19.12.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Witaj bOtla! Rejestracja twojego konta została ukończona pomyślnie. Teraz musisz potwierdzić rejestrację klikając w link poniżej, aby móc się zalogować na swoje konto. http://bOtla.pl/aktywacja.php?key= Czemu link aktywacyjny do mnie nie dotarł? ![]() @Quantum: http://botla.pl/user.php?user=%3Cscript%3E rozwala strone. Nie da się jednak użyć nawiasów więc pewnie tylko IE jest podatne... ale i tak nie rozumiem sensu takiego "hamowania" ;] Lepiej zrobić to porządnie EDIT: Założyłem drugie konto i dostałem w mailu key, zmniejszyłem liczbę o jeden i aktywowało mi poprzednie konto. WFT? EDIT2: Pozdrawiam tego drugiego co zmienia miasto ![]() Ten post edytował SHiP 27.07.2010, 19:12:05 -------------------- Warsztat: Kubuntu, PhpStorm, Opera
|
|
|
![]()
|
|
Widzę, że paru uzytkowników wzieło się do działania, jedni teoretycznie nas pouczają inni działają na stronie, ale dobrze, może to nas czegoś nauczy. Co do IE nie supportujemy i nasza strona puki co nie działa w IE.
EDIT2: Pozdrawiam tego drugiego co zmienia miasto ![]() Jeśli ten ktoś już się przyznał, że jest z php pl to może rzuci jakąś wskazówką? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 2 Dołączył: 1.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Widzę, że paru uzytkowników wzieło się do działania, jedni teoretycznie nas pouczają inni działają na stronie, ale dobrze, może to nas czegoś nauczy. Co do IE nie supportujemy i nasza strona puki co nie działa w IE. Dla mnie takie podejście jest wielkim błędem, ponieważ ty jako autor powyzszego tworu nakazujesz mi nie korzystania z IE a co ja w takim przypadku robię? Ide do konkurencji która wspiera wszystkie przeglądarki.-------------------- PHP-Fusion Polska | Metin2 | Forum Metin2
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 697 Pomógł: 47 Dołączył: 19.12.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli ten ktoś już się przyznał, że jest z php pl to może rzuci jakąś wskazówką? Jednym ja byłem, zrobiłem konto login: bOtla hasło: qwerty i zmieniłem miasto na Lublin, ale widzę, że już nie da się zalogować. Nie sprawdzałem ponownie, czy da się założyć konto bOtla, ale kontroluj długość loginu przesyłanego w rejestracji. A drugi niech się przyzna ![]() -------------------- Warsztat: Kubuntu, PhpStorm, Opera
|
|
|
![]()
|
|
Są 2 sprawy, 1 to taka, że ja jako pierwszy założyłem konto o loginie bOtla tak więc więcej o tym samym nie powinno się dać założyć no i druga sprawa jest taka, że komus stąd udało się zmienić miasto i avatar na koncie bOtla które ja zalozylem dlatego miałem nadzieję o jakieś podpowiedzi jak do tego doszło abym mogl to zabezpieczyć
![]() btw. poki289 wolał bym ujęcie "sugeruję używanie innej przeglądarki" IE nie jest miłe dla skrypterów czemu my mamy być mili dla niego tym bardziej, że używa go coraz mniej osób a to i tak są to osoby nie znające się na komputerach do tego stopnia, że ten serwis by się im nie przydał... Pozdrawiam. Ten post edytował pwnd 27.07.2010, 22:59:26 |
|
|
![]()
|
|
A mojego konta bOtla nie ma? Bo mi strona aktywowała konto i mogłem bez problemu wszystko zmieniać... przy okazji zmieniały się dane na stronie głównej.
-------------------- Warsztat: Kubuntu, PhpStorm, Opera
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Są 2 sprawy, 1 to taka, że ja jako pierwszy założyłem konto o loginie bOtla tak więc więcej o tym samym nie powinno się dać założyć no i druga sprawa jest taka, że komus stąd udało się zmienić miasto i avatar na koncie bOtla które ja zalozylem dlatego miałem nadzieję o jakieś podpowiedzi jak do tego doszło abym mogl to zabezpieczyć ![]() Pozdrawiam. Polecam lekturę poniższego tematu http://forum.php.pl/index.php?s=&showtopic=153450 Na tamtej stronie były podobne dziury i masz wszystko ładnie wytłumaczone ![]() |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 121 Dołączył: 27.10.2007 Skąd: Poznań, Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej
Sprawdzałem stronę pod Chrome i jedyne co mogę powiedzieć to, że się rozjechała ![]() Pozdrawiam -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 104 Pomógł: 14 Dołączył: 28.09.2008 Skąd: W. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Ten portal nie działa w przeglądarce Internet Explorer sugerujemy korzystanie z innej przeglądarki np. Mozilla Firefox. To jest chyba lekka dyskryminacja ![]() -------------------- Sukces to droga od jednej porażki do drugiej, bez zmniejszonego entuzjazmu.
|
|
|
![]()
|
|
Z biegiem czasu postaramy się naprawić pod chrome i mo może nawet pod IE
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.06.2025 - 23:03 |