![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poszukuje programu do skanwoania dyskow twardych pod windowsa, ktory nie ogranicza sie do partycji windowsowych.
Czyli taki, ktory przeskanuje caly dysk niezaleznie od rodzaju partycji. Zna ktos taki ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 191 Pomógł: 0 Dołączył: 16.05.2003 Skąd: POLAND Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zalezy co by mial skanowac, to raz. Polecam Ci HDD Regenerator ( http://www.dposoft.net/ ). Okresl rodzaj skanowania, to pomoge cos wiecej.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 548 Pomógł: 2 Dołączył: 19.07.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam ...
a o jaki rodzaj skanowania chodzi ? wykrycie bledow fizycznych ? to np. partition magic, ranish part. manager, w pakiecie easy recovery tez jest skaner dyskow [chyba calych ale nie jestem pewien] ... najprosciej to zrobic format pelny - on znajdzie all bad sektory i je zaznaczy ... ps. jak juz masz bad sektory to uruchamiasz pq 8.0 i tam w menu jest bad sector retest ... ![]() ![]() pozdrawiam -------------------- Computer games don't affect kids; I mean if <span style="font-weight: bold;">Pac Man</span> affected us as kids,we would all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiec moze zaczne od tego jaki mam problem:
Otoz z niewyjasnionych powodwo windows mi siadl. Najpierw niewidzial dysku D, a potem zaczely siadac pliki systemowe. Sprawdzalem 3ema antyvirusami (wczesniej na strazy stal Kaspersky i firewall) - RAV, Kaspersky, AVK. Nic nie wykryly mimo najswiezszej bazy wirusow. Jako, ze mam i FreeBSD przenioslem sie na niego i narazie zostawilem winde w spokoju. No ale dzisaij rano odpalam bsdka i to samo. Partycja /usr zostala wyczyszczona - a przynajmniej tak to wyglada (byc mzoe zostala ukryta tak jak pod winda partycja D). Wiec system nie zachowuje sie tak jak powinen. Wnioskuje z tego, ze cos jest nie tak z dyskiem bo raczej nei jest to wirus dzialajacy na biosie bo plyta ma dual bios i wykryla by to. Ostatnia deska ratunku jest skanowanie calego dysku - byc moze sa jakeis sektory zwalone, nie sadze aby to bylo jakies fizyczne uszkodzene ale nie moge tego wykluczyc. Marek: sciagam to co podales, a jak nie pomoze to sprobuje partiton magic. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 191 Pomógł: 0 Dołączył: 16.05.2003 Skąd: POLAND Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pomoze
![]() Plan dzialania: - najpierw uzyj tego, co Ci podalem jako pierwsze. Jesli masz blad na dysku, to go tym narzedziem naprawisz - jesli nic nie znajdzie, baw sie dalej do momentu jak znowu cos Ci sie wykrzaczy. Wtedy porob backupy i EasymRecoverymPro zalatw sprawe. Pamietaj, ze kazda z tych zabawek na dysku 80 gb (bo z tego co pamietam, taki sobie fundnales ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 9.07.2025 - 04:51 |