![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 4 Dołączył: 4.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Próbuje utworzyć dynamicznego switcha.
Przykładowy case miałby wyglądać tak:
gdzie "centra_kosztowe" to pl_parametr_p, a "Centra_kosztowe.inc.php" to pl_nazwa_pliku. Problem jednak w tym, że nie można użyć pętli for w swtich. Macie może jakiś innym pomysł na generowanie dynamiczne switcha? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 782 Pomógł: 153 Dołączył: 21.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To co robisz jest bez sensu. Algorytm nie może sam siebie zmieniać (no w zasadzie nie może). Spróbuj lepiej zrobić tak: dostajesz parametr - sprawdasz go w bazie, jeśli istnieje to przekierowuje, w innym wypadku daje jakiś default (np. zły adres).
-------------------- Już mi się ani wiedzieć, ani tym bardziej myśleć nie chce.
[Think different]! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Teoretycznie można wygenerować stringa i potem eval ale to jest ZŁE ROZWIĄZANIE.
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 4 Dołączył: 4.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Spróbuj lepiej zrobić tak: dostajesz parametr - sprawdasz go w bazie, jeśli istnieje to przekierowuje, w innym wypadku daje jakiś default (np. zły adres). Nie mogę sprawdzać czy istnieje taki parametr w bazie danych. Podany parametr jest zdefiniowany w bazie danych i na podstawie pobranej listy z bazy danych odnośnie dostępnych plików chcę wygenerować listę odnośników do poszczególnych działów. Ten post edytował futura 26.07.2010, 22:21:21 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 782 Pomógł: 153 Dołączył: 21.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W takim razie co robi element $p w tym switchu? Wywołujesz go ręcznie?
[Think different]! |
|
|
![]()
|
|
$p jest to parametr z linków, które próbuje utworzyć dynamicznie.
|
|
|
![]()
|
|
Z tego co widzę to masz kolumnę 'pl_parametr_p' i odpowiadającą kolumnę 'pl_nazwa_pliku'. Skoro jako case podajesz parametr p, to co za problem odpytać bazę po parametrze p i przekierować pod odpowiadającą jej nazwę pliku?
[Think different]! |
|
|
![]()
|
|
Obecnie wygląda to tak. Ale ja chcę utworzyć takiego dynamicznego case na podstawie 2 parametrów z bazy danych, czyli parametr $p oraz nazwa pliku w $plik. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak się nie da! Droga którą idziesz do rozwiązania, nie jest odpowiednia. Właściwe rozwiązanie zaproponował Ci everth.
Skoro zadałeś pytanie to bądź łaskawy skorzystać z rad, które otrzymałeś. |
|
|
![]()
|
|
Czyli $p dostajesz z GET-a jak rozumiem? Jeśli tak to kod może wyglądać tak:
[Think different]! |
|
|
![]()
|
|
Cytat Tak się nie da! Droga którą idziesz do rozwiązania, nie jest odpowiednia. Właściwe rozwiązanie zaproponował Ci everth. Skoro zadałeś pytanie to bądź łaskawy skorzystać z rad, które otrzymałeś. Wszystko biorę pod uwagę. Everth dzięki za kod, jutro podepnę i zobaczę czy będzie śmigało. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 10:25 |