![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam ponownie,
Hmmm chciałbym przechwycić id filmu z adresu URL. Kod:
Wszystko ładnie pieknie, zmienna $id przetrzymuje id z adresu URL mimo tego nie przyporządkowuje sobie informacji tak jak powinna (reszta kodu). Gdzie leży błąd ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
mysql_query($query . $link)
a co ty za jakieś $link doczepiasz do zapytania? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 782 Pomógł: 153 Dołączył: 21.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Źródło masz zupełnie nieczytelne. Skąd się bierze zmienna $link? Jak $query przechwytuje $id z URL? Na razie nic z tego nie rozumiem.
EDIT: Pomijając już fakt że bezpośrednie użycie wartości z $_GET to zaproszenie do Sql Injection Ten post edytował everth 26.07.2010, 20:16:34 -------------------- Już mi się ani wiedzieć, ani tym bardziej myśleć nie chce.
[Think different]! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zlikwidowałem zmienna $link - niepotrzebna. Jednak mimo wszystko nie działa jak potrzeba... Przerobiłem:
Kod $query = "SELECT *" . "FROM movie ". "WHERE movie_id= '" . $_GET['movie_id'] . "'"; // przechwyca id z adresu URL print_r($link); $result = mysql_query($query) or die (mysql_error()); Już znalazłem błąd...to nie wina kodu człowiek zawiódł ![]() Ten post edytował adi19887 26.07.2010, 20:14:50 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
niemniej jednak nie wypada porównywac kolumne typu INT,etc ze stringiem
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 01:07 |