![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 227 Pomógł: 1 Dołączył: 12.05.2002 Skąd: gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie,
Potrzebuję przekazać z jednego formularza do drugiego (po wykonaniu pierwszego) pliku do załadowania z dysku lokalnego.. kiedyś z tym włączyłem ale pamiętam że nie bardzo da się problem jest z przekazaniem wartosci do po FILE, ktoś ma jakichś pomysł ? p.s. Generalnie chodzi mi sprawdzenie czy gość jest zalogowany, ale dopiero po wskazaniu pliku .. z góry dzięki Ten post edytował pieto 26.07.2010, 17:40:13 -------------------- Materiały i Wypracowania znajdziesz na zgapa.pl i
Encyklopedii Zgapedia Jedyny przedawkowany portal motoryzacyjny to autoholik.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 309 Pomógł: 56 Dołączył: 3.11.2006 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie możesz zapisać tablicy $_FILES do sesji?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 227 Pomógł: 1 Dołączył: 12.05.2002 Skąd: gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to nic nie daje..
nie można potem pobrać pliku z dysku, -------------------- Materiały i Wypracowania znajdziesz na zgapa.pl i
Encyklopedii Zgapedia Jedyny przedawkowany portal motoryzacyjny to autoholik.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 309 Pomógł: 56 Dołączył: 3.11.2006 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem jak wygląda twój kod ale ja zrobiłem tak:
Działa na 2 formularze. |
|
|
![]()
|
|
"Działa na 2 formularze." ?
jak to .. widzę że wysyłasz z jednego formularza po czym bezpośrednio ładujesz plik. Potrzebuje przekazać plik z pierwszego formularza do drugiego formularza, a po wykonaniu drugiego formularza wysyłał plik (który był wskazany w pierwszym formularzu). -------------------- Materiały i Wypracowania znajdziesz na zgapa.pl i
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Potrzebuję przekazać z jednego formularza do drugiego (po wykonaniu pierwszego) pliku do załadowania z dysku lokalnego.. Zapisz sobie gdzieś ten plik na serwerze pod losową nazwą, po wysłaniu pierwszego, a w drugim formularzu przekaż tylko jego nazwę. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
niby tak,
boje się tylko aby nikt nie zapchał mi łącza, dlatego wolałbym najpierw sprawdzić czy koleś jest uprawniony i dopiero potem wysłać ale też aby sprawdzenie odbyło się w drugim kroku - czyli wykonaniu drugie formularza... Zastanawiam się także dlaczego czy jest sposób aby to przepchać po sesji (przzekazanie tablicy $_FILES do $_SESION) nie skutkuje - widać wartości ale pliku nie idzie załadować) Ten post edytował pieto 3.08.2010, 20:46:41 -------------------- Materiały i Wypracowania znajdziesz na zgapa.pl i
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Bo trzeba go najpierw odczytać i dopiero potem możesz wepchnąć. Miałem coś podobnego na myśli, ale...
![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 01:09 |