![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Pisałem już o tym wcześniej. Błąd poprawiłem (tak mi się wydawało) jednak mimo wszystko pokazuje mi błąd o nieoczekiwanym zakończeniu działania. Pod spodem kod:
Treść błędu: Parse error: syntax error, unexpected $end in D:\xampp\xampp\xampp\htdocs\movie_details.php on line 138 Proszę o pomoc głowię się nad tym ale czuję, że to jakieś potknięcie...gdzieś właśnie Pozdrawiam. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 782 Pomógł: 153 Dołączył: 21.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ech, błąd tu może być wszędzie. Dlaczego do HTML nie zastosujesz jakiegoś szablonu? Albo nie domykasz htmla w stringach? Tak to trudno tu odróżnić tekst od kodu.
EDIT: Chciałbym ją znać (linię), ale nawet moje IDE się pogubiło w składni. Czyli zostaje ręczna robota (sprawdzanie linijka po linijce). Nie mam niestety tyle czasu. Ten post edytował everth 26.07.2010, 17:46:41 -------------------- Już mi się ani wiedzieć, ani tym bardziej myśleć nie chce.
[Think different]! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A mógłbyś podać tą linię ?
Cytat unexpected $end
Błąd tego typu pojawia się w przypadku, gdy interpreter osiągnął koniec pliku, a mimo to nie odnalazł jakiegoś symbolu. W zdecydowanej ilości przypadków błąd ten oznacza nie domknięcie nawiasu klamrowego. -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Linia 138 tak jak w załączonym kodzie
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 353 Pomógł: 50 Dołączył: 28.07.2005 Skąd: Łaziska Górne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Używaj cudzysłowów, są wygodniejsze ;]
http://php.net/manual/en/language.types.string.php -------------------- Sposób na życie? Uśmiech na twarzy :D
"Widzę więcej, wiem więcej, tak to jest mniej więcej" "NIE kradnij, rząd nielubi konkurencji" |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 309 Pomógł: 56 Dołączył: 3.11.2006 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W heredoc w lini zamykającej musi być tylko ogranicznik tekstu - nie może być nawet spacji, czyli nie:
lecz:
Musisz to poprawić przy każdym heredoc'u z tego co widzę. Zainwestuj też w edytor/IDE z kolorowaniem składni. @UP Tutaj się nie zgodzę. Np. w heredoc nie musisz się martwić o wstawianie ukośników gdy w stingu są cudzysłowy. Ten post edytował muk4 26.07.2010, 17:55:36 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 782 Pomógł: 153 Dołączył: 21.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co kto lubi - jednak sam widzisz że dodanie slasha przed (choćby za pomocą znajdź i zamień) " w stringu jest łatwiejsze niż polowanie na wcięcia i spacje w heredocu.
-------------------- Już mi się ani wiedzieć, ani tym bardziej myśleć nie chce.
[Think different]! |
|
|
![]()
|
|
Gdy zlikwiduję spację w Heredoc'ach pojawia mi się błąd:
Parse error: syntax error, unexpected T_SL in D:\xampp\xampp\xampp\htdocs\movie_details.php on line 85 Nie wiem czy zauważyłeś ale gdy bez spacji przypisałeś do zmiennej $zmienna coś tam to edytor kodu php na stronie pokazuje jakby było coś zle postawione np. cudzysłów za duzo... tak mnie się wydaje. W czym problem ? Używam Pajączka...jakoś tak mi zostało po kodowaniu w CSS xHTML ![]() Ten post edytował adi19887 26.07.2010, 18:05:34 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 353 Pomógł: 50 Dołączył: 28.07.2005 Skąd: Łaziska Górne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na dłuższą metę w końcu przejdzie na jakiś system szablonów np Smarty czy OPT i prawie w ogóle nie będzie musiał się przejmować cudzysłowami i apostrofami. Głównie tylko w zapytaniach SQL.
-------------------- Sposób na życie? Uśmiech na twarzy :D
"Widzę więcej, wiem więcej, tak to jest mniej więcej" "NIE kradnij, rząd nielubi konkurencji" |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 309 Pomógł: 56 Dołączył: 3.11.2006 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gdy zlikwiduję spację w Heredoc'ach pojawia mi się błąd: Parse error: syntax error, unexpected T_SL in D:\xampp\xampp\xampp\htdocs\movie_details.php on line 85 Nie wiem czy zauważyłeś ale gdy bez spacji przypisałeś do zmiennej $zmienna coś tam to edytor kodu php na stronie pokazuje jakby było coś zle postawione np. cudzysłów za duzo... tak mnie się wydaje. W czym problem ? Używam Pajączka...jakoś tak mi zostało po kodowaniu w CSS xHTML ![]()
Po 'EC' jest spacja ![]() Ja używam Notepad++ z domyślnym kolorowaniem i nie narzekam. Ten post edytował muk4 26.07.2010, 18:14:03 |
|
|
![]()
|
|
Ja tam preferuję XSLT, ale co kto woli. Nie wiem jak tam w pajączku ale jeśli masz znajdź i zamień które akceptuje Regexpa to wpisz sobie coś takiego:
Kod [\t ]+(?=E[A-F]+\;) Zamień to na coś pustego. Nie wiem czy ten regexp nie zepsuje ci czegoś w innej części kodu, musisz przetestować EDIT: XSLT jeśli chodzi o szablony Ten post edytował everth 26.07.2010, 18:16:06 -------------------- Już mi się ani wiedzieć, ani tym bardziej myśleć nie chce.
[Think different]! |
|
|
![]()
|
|
Polikwidowałem wszystkie spacje po Heredocu i nadal ten sam błąd. Sciagam Notepad++ moze to cos pomoze
Czy to powinno tak wyglądać ![]()
Przy okazji wyświetla mi błąd: Parse error: syntax error, unexpected T_SL in D:\xampp\xampp\xampp\htdocs\movie_details.php on line 67 Przy czym pierwsza linia tego wycinka kou to właśnie linia nr 67 w edytorze. |
|
|
![]()
|
|
Wrzuciłem to do siebie i poprawiłem. Nie wywala nic oprócz warningów o bazie i include (oczywiste)
|
|
|
![]()
|
|
Dziękuję wszystkim, kod działa
![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 06:45 |