![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 27.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam problem z imagick w wersji 2.3.0 na PHP 5.2.13. Usiłuję konwertować plik svg do png, ale wynikowy plik png jest biały. Z tego, czego się doszukałem, to następująca konwersja powinna zadziałać:
Ale nie działa. Wynikowy png co prawda rozmiar ma prawidłowy, ale na tym się kończy podobieństwo do pliku svg. Plik SVG wyglada tak:
Ktoś może się z tym spotkał? Pozdrawiam! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 782 Pomógł: 153 Dołączył: 21.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj tak :
Funkcja zwraca ci obiekt imagemagick który możesz zapisać. Nie testowałem ale tak wklejałem znaki wodne (w svg) do JPegów Ten post edytował everth 26.07.2010, 17:01:00 -------------------- Już mi się ani wiedzieć, ani tym bardziej myśleć nie chce.
[Think different]! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 27.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za kod. Niestety nie bangla. Pojawiają się błędu opisane w komentarzu kodu poniżej.
Wygląda to tak, jakby Imagick nie radził sobie z odczytem pliku svg :| Zabawne jest to, że bez problemu daje się ten plika obsłużyć z linii komend convertem:
Może ktoś ma pomysł jak to debugować? Z opisów błędów za dużo nie wynika. Google nie pomogło. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 782 Pomógł: 153 Dołączył: 21.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdź ścieżkę. Nie podoba mi się. Jeśli katalog media masz w katalogu z twoim projektem (tam gdzie index.php) to zastosuj po prostu /media/(reszta ścieżki). Ewentualnie za pomocą
sprawdź czy masz dostęp do pliku. -------------------- Już mi się ani wiedzieć, ani tym bardziej myśleć nie chce.
[Think different]! |
|
|
![]()
|
|
Problem rozwiązany.
Okazało się, że trzeba na serwerze przekompilować ImageMagica, PECLa i PHP z opcja włączającą obsługę svg ![]() Jak widać, pomimo informacji w phpinfo, że imagick obsługuje svg, to wcale niekoniecznie to oznacza, że rzeczywiście tak jest. To chyba taki chwyt marketingowy...? ![]() Temat chyba do zamknięcia. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.06.2025 - 06:15 |