![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 4.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie.
Mam sporawy problem. Potrzebuję stworzyć skrypt który będzie wywoływany przez wyszukiwarkę dostepnosc.php?produkt= ( tutaj id produktu ) . Założenia: po wywołaniu i podaniu ID produktu skrypt sprawdza w bazie dostępność i następnie zwraca wartość skrypt ma zwracać pustą wartość 0B w przypadku wpisania nieistniejącego lub nieprawidłowego ID produktu , a niestety zwraca 2 niedrukowane znaki ![]() Poniżej kod. Gdyby ktoś wpadł na pomysł proszę o info
Pozdrawiam Jakub |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 362 Pomógł: 27 Dołączył: 14.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Że jak?! Przecież musi zwrócić pustą wartość, bo żadne echo się nie wykona...
Powiedz lepiej jak tego używasz i po co ci ta wartość 0b. -------------------- zmoderowano - waga i rozmiar
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 353 Pomógł: 50 Dołączył: 28.07.2005 Skąd: Łaziska Górne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamiast sprawdzać czy ilość jest puste sprawdź czy $row!=false
-------------------- Sposób na życie? Uśmiech na twarzy :D
"Widzę więcej, wiem więcej, tak to jest mniej więcej" "NIE kradnij, rząd nielubi konkurencji" |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 4.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamiast sprawdzać czy ilość jest puste sprawdź czy $row!=false Poprawiłem , Skrypt ma służyć do sprawdzania dsotęności przez proównywarke cenową . Takie info dostałem z portalu " Skrypt do dostępności dokleja do każdego (nawet pustego) zwracanego ciągu, dwa niedrukowalne znaki. Zgodnie ze specyfikacją, w razie braku informacji skrypt powinien zwracać ciąg o zerowej długości. Ciąg o zerowej długości nie oznacza ze nic nie widać, tylko że faktycznie jest ZERO znaków, ZERO bajtów. " link do zainstalowanego skryptu http://inwazjatv.eu/dost.php?produkt=787 Naprawdę nie mam pojęcia o co chodzi Ten post edytował infer 26.07.2010, 18:08:41 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 353 Pomógł: 50 Dołączył: 28.07.2005 Skąd: Łaziska Górne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Znaki które Ci dodaje to znaki o numerze 10, czyli LF. Używane jako znak końca linii w systemach Unix/Linux oraz w połączeniu ze znakiem CR w Windows.
Zobacz czy na końcu pliku po zamykającym znaczniku ?> nie masz enterów. -------------------- Sposób na życie? Uśmiech na twarzy :D
"Widzę więcej, wiem więcej, tak to jest mniej więcej" "NIE kradnij, rząd nielubi konkurencji" |
|
|
![]()
|
|
oczywiście byly entery , wydaje się być ok , czy mógłbyś zweryfikować ?
|
|
|
![]()
|
|
Tak, teraz masz 0b ;] żadnych dodatkowych znaków.
-------------------- Sposób na życie? Uśmiech na twarzy :D
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 20:42 |