![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 728 Pomógł: 76 Dołączył: 12.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taką funkcję, która korzystając z wyszukiwarki wydobywa adresy URL, niestety nie wiem jak się dostać do wyników zwróconych z print_r($matches) tam wyświetla się 100 rekordów
-------------------- gry flash online
Dobry hosting i tanie odnowienia domen firma: masternet. Zarabianie bez wysiłku na domenach bez ruchu: prolink. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 782 Pomógł: 153 Dołączył: 21.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może coś takiego, nie daję gwarancji że zadziała:
Ten post edytował everth 26.07.2010, 14:12:51 -------------------- Już mi się ani wiedzieć, ani tym bardziej myśleć nie chce.
[Think different]! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 728 Pomógł: 76 Dołączył: 12.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Trochę pozmieniałem. Ale nadal wyskakuje coś takiego i nic nie zwraca -> http://serwisosmoz.eu/index1.php
Ten post edytował amii 27.07.2010, 08:44:17 -------------------- gry flash online
Dobry hosting i tanie odnowienia domen firma: masternet. Zarabianie bez wysiłku na domenach bez ruchu: prolink. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 782 Pomógł: 153 Dołączył: 21.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdź co zwraca funkcja $doc->loadHTMLFile (np. za pomocą var_dump()). Możliwe że nie wolno jej otwierać zewnętrznych zasobów po URL.
-------------------- Już mi się ani wiedzieć, ani tym bardziej myśleć nie chce.
[Think different]! |
|
|
![]()
|
|
Funkcja zwraca boolowski true więc niby ok. Wygląda na to, ze nie znajduje dopasowań.
|
|
![]()
|
|
Czekaj, może xpath jest źle skonstruowany. Daj var_dump na '$links' oraz na 'count($links)'.
EDIT: Dodatkowo jeszcze sprawdź co jest pod $doc->documentElement, czasem xpath nie działa na złych HTML-ach Ten post edytował everth 27.07.2010, 13:43:54 -------------------- Już mi się ani wiedzieć, ani tym bardziej myśleć nie chce.
[Think different]! |
|
|
![]()
|
|
|
|
![]()
|
|
To powinno ci zadziałać (u mnie działa
![]()
-------------------- Już mi się ani wiedzieć, ani tym bardziej myśleć nie chce.
[Think different]! |
|
|
![]()
|
|
everth wielkie dzięki rzeczywiście działa
![]() -------------------- gry flash online
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 10:42 |