![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 0 Dołączył: 10.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Siemka mam taki bład
mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource on line 11 a to mój skrypt.
Ten post edytował meehow18 26.07.2010, 11:42:53 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 0 Dołączył: 10.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przecież poprawnie zadałem pytanie. O co się rozchodzi?
Proszę o pomoc! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
To proś dalej.
Punkty: Sprawdzaj co zawierają zmienne Wykonywanie zapytań do bazy -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Próbowałem tego używać ale dalej mam ten błąd.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Jak wół po polsku jest napisane:
Cytat Wykonywanie zapytań do bazy Jeśli wykonujesz jakieś zapytanie do bazy danych i w wyniku tego nie masz spodziewanych wyników, sprawdź dokładnie jak to zapytanie wygląda oraz czy baza danych nie zwróciła błędu. Dla prostych instrukcji komunikacji z bazą mysql wystarczy użyć mysql_error() by zobaczyć ostatnio zwrócony błąd przez bazę. Dla innych baz lub innych sposobów komunikacji - zajrzyj do dokumentacji by dowiedzieć się jakie funkcje zwracają błędy bazy danych. [PHP] pobierz, plaintext $sql = 'jakieś zapytanie'; echo 'ZAPYTANIE:'.$sql; mysql_query($sql) or die('BŁĄD:'.mysql_error()); Ja rozumiem gdyby tam po chińsku było... ale tam jest po polsku. Trzeba się wykazywać niesamowitym lenistwem by tego nie doczytac... edit: zamykam by dodac ci motywacji do analizy. Jesli po zastosowaniu sie do wskazowek nadal bedziesz mial problem - zapraszam na PW - pokaz wówczas kod ktory zrobiles po zastosowaniu sie do wskazowek. edit2: otwieram po okazaniu poprawnego kodu. wklej go tutaj ps: w mysql porownanie to = a nie == ps2: teksty w mysql bierze sie w apostrofy a nie bez niczego. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
poprawiłem na = i ZAPYTANIE:SELECT * FROM premium WHERE kod = BŁĽD:You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 1 Ten post edytował meehow18 26.07.2010, 12:48:03 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
zapomniales jeszcze o ps2:
Cytat ps2: teksty w mysql bierze sie w apostrofy a nie bez niczego. nie: kolumna=tekst a: kolumna='tekst' -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
okey tanto działa teraz mam coś takiego ;D dodałem nowy warunek
Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in C:\AppServ\www\sms\index.php on line 15 |
|
|
![]()
|
|
no nie... to my ci mowimy od poczatku co masz zrobic gdy masz taki blad a ty nadal swoje...
zamykam. w razie watpliwosci czemu to zapraszam na PW edit: oto odpowiedź użytkownika na PW, zeby nie było że jestem taki "niedobry" ![]() Cytat(meehow18) i sam rozwiązałem swój problem
jednak ty próbujesz ludzi czegoś nauczyć dzieki:D -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 00:23 |