![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 17 Dołączył: 4.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Już mnie to dobija, siedzę nad tym drugi dzień i ciągle nie mam pomysłu jak zrobić, żeby wyświetlało ilość postów, oczywiście z bazy danych mysql. Dodawać dodaje pięknie, wyświetlić co prawda wiem jak, ale tylko w profilu użytkownika (piszę skrypt forum), bo tam w warunku WHERE daje $user_login, gdzie $user_login to po prostu $_GET['name]. Teraz jak zrobić, żeby wyświetlało się to w odpowiedziach, zaraz pod loginem użytkownika?
Tabela uzytkownicy wygląda tak: Cytat id | name | password | date_join | grupa | posts Mam nadzieję, że mnie zrozumieliście. Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 12 Dołączył: 9.01.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmmm... przydała by się jeszcze baza gdzie są trzymane te posty, bo tak z nieba to mogę pod swoje zrobić, ale jeżeli masz w tabeli gdzie są posty zawarte jakiś element gdzie łączy te dwie tabele, np ID_USERA, lub USER_NAME to ja bym zrobił tak:
Chyba ze chodzi ci o coś innego ![]() Ale bez kodu to nie wiem czy ci toś poda odpowiedź ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 17 Dołączył: 4.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
//zamisat id_user możesz dać co innego w zależności jak masz kod No właśnie chodzi o to ![]() Wybacz, że nie dodałem skryptu;
Aha, nie patrzcie na bałagan w kodzie, no to, że niebezpieczny, itd, bo to wszystko idzie do poprawy. Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 12 Dołączył: 9.01.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm... faktycznie bałagan
![]() Ale masz takie coś:
... Jeżeli się orientuję to w tym momencie chcesz wyłapywać ilość postów od danego usera, więc wydaje mi się ze w tym momencie możesz zliczyć ilość postów tego usera
Wtedy będziesz miał w zmiennej $ile ilość postów napisał dany user ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
aaa... a ty chcesz aby się pokazywało ilość postów pod nazwą usera co napisał odpowiedź tak?
Więc w tym przypadku jak masz to:
zaraz pod wpisz:
Wtedy wyciągniesz sobie ilość postów dla danego usera co odpowiedział na wątek w forum, a nie tego co napisał temat ![]() |
|
|
![]()
|
|
Kurde, ja już nie myślę. Jak możesz to weź to wprowadź w ten kod, bo ja naprawdę dzisiaj coś lewy jestem.
Będę bardzo wdzięczny. |
|
|
![]()
|
|
Przerobiłem sobie ten twój kod tak aby był bardziej czytelny dla mnie, i trochę masz tam kaszane, nie do końca wiem jak ci pomóc z tego co przeanalizowałem sobie to w kodzie masz takie coś (poniżej) odpowiedzialne za wyświetlanie odpowiedzi dla danego tematu:
Tutaj próbujesz pobrać informacje na temat usera który dodał odpowiedz do tematu poprzez zmienne $user_info['posts'], jednak z tego co wyżej wynika, to pobierasz je dla usera $user_name = "Mistrzu". Jeżeli on jest tym co odpowiedział a nie jest on osobą zalogowaną ($log_user = $_SESSION['login'] ![]() W takim przypadku aby zliczyć łączną sumę jego postów w tabeli 'tematy' i 'odpowiedzi' musisz zrobić zapytanie łączące czyli: Ale tak jak piszę ciężko dojść do tego co i jak jest w kodzie, ewentualnie nanieś komentarze gdzie dokładnie ma się znaleźć ta ilość postów tego danego usera. Po jeszcze bardziej wnikliwej analizie poniżej masz kod, co powinien ci policzyć to co chcesz ![]()
|
|
|
![]()
|
|
Kurde, człowieku - jesteś wielki. Tyle się z tym męczyłem, że nawet nie chcę mówić.
Oczywiście "pomógł" wędruje do Ciebie. Jeszcze raz dzięki. |
|
|
![]()
|
|
Proszę
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.07.2025 - 00:29 |