![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 20.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przerabiam bazę danych MySQL na PostgreSQL, mam następującą funkcję w PHP obsługującą bazę MySQL:
która musi działać analogicznie na bazie PostgreSQL:
niestety w PHP nie ma funkcji pg_fetch_field. W jaki sposób można rozwiązać jej brak? Funkcja _pg_fetch_array($result) musi zwracać tablicę o identycznej strukturze jak funkcja _mysql_fetch_array($result) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 782 Pomógł: 153 Dołączył: 21.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może czas pomyśleć o PDO? Skoro teraz już masz klocki z funkcjami to co będzie jak projekt się rozrośnie?
-------------------- Już mi się ani wiedzieć, ani tym bardziej myśleć nie chce.
[Think different]! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 20.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czas
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 782 Pomógł: 153 Dołączył: 21.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm a co ci jest potrzebne z pól tego fetch_field? Może stworzysz jaką prostą klasę implementującą niektóre pola obiektu wynikowego mysql_fetch_field i napiszesz funkcję pg_fetch_field implementującą niektóre właściwości mysql_fetch_field za funkcji pq_*. Trochę to przekombinowane a pewnych pól i tak nie uzyskasz, ale skoro nie możesz użyć PDO to jedyne co przychodzi mi do głowy.
EDIT: Tak sobie jeszcze pomyślałem że gdyby była możliwość przeciążania funkcji wbudowanych w PHP to można by napisać funkcje implementujące starą bazę danych za pomocą PDO (taka warstwa wstecznej zgodności), ale niestety to raczej nie wchodzi w grę :/. Ten post edytował everth 25.07.2010, 21:55:26 -------------------- Już mi się ani wiedzieć, ani tym bardziej myśleć nie chce.
[Think different]! |
|
|
![]()
|
|
rozwiązane ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 01:57 |