![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 652 Pomógł: 47 Dołączył: 6.02.2010 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam.pokaze to na ssie:
![]() jak sami widzicie , za bardzo wysuniete jest w prawo.probowalem to usunac marginesem , ale za to na innych przegladarkach jest zle np. na chrome to wyglada ok bez niczego , a na firefoxie jest tak wysuniete. kod css :
Wiem , że jest burdel jak cholera ale jeszcze nie mialem czasu tego usegregowac, pierw chce to poprawic. Ten kawalek jest za to odpowiedzialny:
Tzn. ja tak uwazam , bo jak dalem margines to szlo w lewo. Tu jeszcze przyklad html:
Ten post edytował gigzorr 25.07.2010, 21:03:43 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 782 Pomógł: 153 Dołączył: 21.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Samym CSS jest ciężko zrobić ładne rozwijające się menu, lepiej zrobić to JSem. Rzucę ci tu funkcję z jednego skryptu. Nie chce mi się tego przepisywać na twoje. Poniżej masz moją funkcję opartą na jQuery (prawdopodobnie da się ją przepisać na czysty JS):
-------------------- Już mi się ani wiedzieć, ani tym bardziej myśleć nie chce.
[Think different]! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 652 Pomógł: 47 Dołączył: 6.02.2010 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale ja uzywam do tego menu js+jquery
![]() fixed,position: absolute wystarczylo wywalic. /edit mam jeszcze jeden problem , jak najade POD menu to sie otwiera ;x Ten post edytował gigzorr 26.07.2010, 12:28:49 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 782 Pomógł: 153 Dołączył: 21.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prawdopodobnie masz podpiętą funkcję hover pod element LI a nie element A (a LI obejmuje też zagnieżdżoną podlistę)
EDIT: Aha, jeszcze to:
Powinno być:
Hidden ukrywa elementy - ale one dalej tam są (w sensie wymiarów i przykrywania elementów poniżej) tylko niewidoczne Ten post edytował everth 26.07.2010, 12:43:09 -------------------- Już mi się ani wiedzieć, ani tym bardziej myśleć nie chce.
[Think different]! |
|
|
![]()
|
|
Teraz kod wyglada tak :
Tyle , ze tak jak mowilem , najade pod menu to sie otwiera , tutaj mozna zobaczyc efekt. Czyli nawet nie mozna sie zalogowac. Ten post edytował gigzorr 26.07.2010, 13:40:59 |
|
|
![]()
|
|
A u mnie działa. Na FF 3.6.7 i Chrome i Operze wszystko ok. Może ci się cache nie odświeżył w przeglądarce?
[Think different]! |
|
|
![]()
|
|
Na ff 3.6.8 jest zle, nie idzie sie nawet zalogowac.
|
|
|
![]()
|
|
Nie mam tej wersji - ale co do poprzedniego postu to przeczytaj co napisałem o CSS visibility:hidden - prawdopodobnie to ci bruździ, a w źródle tego nie zmieniłeś
[Think different]! |
|
|
![]()
|
|
Nie mam tej wersji - ale co do poprzedniego postu to przeczytaj co napisałem o CSS visibility:hidden - prawdopodobnie to ci bruździ, a w źródle tego nie zmieniłeś Zmienialem , bez tego jest jeszcze gorzej ;p jak jest tak :
to jest ok , ale na ff3.6.8 jest za bardzo w prawo wysuniete. jak jest float: left; zamiast absolute, to jest na ff 3.6.8 ok , ale nie idzie sie nawet zalogowac bo samo sie otwiera jak najade pod. ok usunalem to visibility , troche jest nie tak , ale juz niech bedzie tak ![]() arg bez tego to sie same menu otwiera , bez sens ;x /edit , dobra udalo sie masz pomogl , za nakierowanie mnie. Ten post edytował gigzorr 26.07.2010, 14:53:51 |
|
|
![]()
|
|
Edytowałem na ślepo. Podmenu jest widoczne. To skrypt powinien nadawać podmenu wartość absolute i pozycjonować ją (tak jak mój gdzieś na początku), jak wsadzisz to w css to zrobi ci się sieczka -------------------- Już mi się ani wiedzieć, ani tym bardziej myśleć nie chce.
[Think different]! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 8.07.2025 - 22:08 |