![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 25.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
widziałem kilka tematów o tym tutaj na forum ale nie potrafię zastosowanych tam rozwiązań przenieść na swój problem jak to zazwyczaj robię z informacjami znalezionymi na tym forum... Więc do rzeczy : Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in C:\WebServ\httpd\###\###\#####.php on line 74 Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in C:\WebServ\httpd\###\#####.php on line 86 Próbuję rozwiązać ten problem od kilku godzin... O to fragment kodu, zawierający linie stwarzające mi problem
Proszę o pomoc ![]() Ten post edytował Onimod 25.07.2010, 19:49:29 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 555 Pomógł: 84 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Małopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem nie tkwi w tym kodzie, lecz w zapytaniu MySQL, które jest albo błędne albo odwołuje się do bazy, tabeli lub też pola, które nie istnieje.
-------------------- Wieloprocesowość i wielowątkowość w PHP, poznaj Kraken PHP!
Serwer HTTP i WebSocket w PHP | Promise/A+ Strona Domowa | Elradia MMORPG FireFox: make the web better. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 782 Pomógł: 153 Dołączył: 21.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz problem ze zmienną $WynikZapytania. Napisz co ci wyrzuci coś takiego
-------------------- Już mi się ani wiedzieć, ani tym bardziej myśleć nie chce.
[Think different]! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 664 Pomógł: 169 Dołączył: 8.01.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dodaj sobie echo $WynikZapytania; po każdej operacji na tej zmiennej i zobacz, w którym momencie się gubi. A poza tym to lepiej jest przesyłać argumenty do funkcji, ponieważ wtedy będziesz mógł tej funkcji użyć przy innych okazjach, a jeżeli używasz global, to nawet taka drobnostka jak zmiana nazwy zmiennej zmusza cię do licznych zmian w kodzie.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 25.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
var_dump($WynikZapytania); zwrócił "NULL"
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 555 Pomógł: 84 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Małopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czyli wniosek, że taka zmienna nie istnieje. Pokaż fragment kodu, w którym wykonujesz zapytanie MySQL.
-------------------- Wieloprocesowość i wielowątkowość w PHP, poznaj Kraken PHP!
Serwer HTTP i WebSocket w PHP | Promise/A+ Strona Domowa | Elradia MMORPG FireFox: make the web better. |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 309 Pomógł: 56 Dołączył: 3.11.2006 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 782 Pomógł: 153 Dołączył: 21.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jest jedno zapytanie czy 3 w jednym?
[Think different]! |
|
|
![]()
|
|
boże co ja do tego phpmyadmin wrzucilem...
tak mialo byc
|
|
|
![]()
|
|
Bo to co wkleiłeś jest dalej bez sensu. Co robi to:
Zobacz jak pójdzie to:
[Think different]! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 664 Pomógł: 169 Dołączył: 8.01.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dodaj jeszcze do LIMIT to co miałeś w zmiennej $ZacznijOd, ponieważ teraz nie brakuje ci pierwszego argumentu.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 8.07.2025 - 21:47 |