![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 439 Pomógł: 0 Dołączył: 3.06.2010 Ostrzeżenie: (50%) ![]() ![]() |
Witam
Czy w każdym pliku php danego projektu trzeba otwierać sesje? Jak niszcze istniejącą sesje to mam taki komunikat, co jest powodem?
Warning: session_destroy() [function.session-destroy]: Trying to destroy uninitialized session in C:\usr\www\register_user\add.php on line 166 Ten post edytował borpaw 25.07.2010, 12:29:40 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 97 Pomógł: 20 Dołączył: 18.12.2007 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli chcesz mieć dostęp do danych sesji to tak.
Funkcja session_start() rozpoczyna sesję lub odtwarza jej stan. Pierwsze wywołanie rozpoczyna sesję, a pozostałe odtwarzają jej stan. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 439 Pomógł: 0 Dołączył: 3.06.2010 Ostrzeżenie: (50%) ![]() ![]() |
Po zniszczeniu funcją session_destroy() id_session(); się nie zmienia mam cały czas to samo id
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 97 Pomógł: 20 Dołączył: 18.12.2007 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Odpal sobie to:
Za manualem: session_id() zwraca identyfikator bieżącej sesji lub pusty ciąg ("") jeśli nie ma bieżącej sesji (nie istnieje bieżący identyfikator sesji). Jeżeli masz session_id() po wywołaniu session_destroy() znaczy, że nie zniszczyło sesji. Komunikat na polski brzmi mniej więcej tak: Ostrzeżenie: ble ble, Próba zniszczenia niezainicjowanej sesji w..., linia ... A tak na marginesie - co chciałeś osiągnąć pisząc ? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
id sesji : 83bace6f65eb16015b939812cbe669a1
id sesji po session_destroy(): (typ danych-string) Taki jest wynik, czyli niby ok ale za każdym razem dostaje po wystartowaniu sesji ten sam ID wyłaczam przeglądarke nic nie dało, zrestartowałem serwer też to samo |
|
|
![]()
|
|
To może masz ciasteczko z długą ważnością.
Wyczyść ciasteczka i poszukaj w katalogu, w którym masz zainstalowany serwer www, katalogu tmp, po czym skasuj jego zawartość. Może pomoże. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 229 Pomógł: 34 Dołączył: 7.12.2008 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem jest w tej linii:
Najpierw usuwasz z ciacha id sesji (dzięki któremu sesja wie ze to wlasnie id nalezy do Ciebie), a później chcesz się do tej sesji odnieść (poprzez session_destroy()). Skąd wtedy sesja ma wiedzieć, którą usunąć, skoro nie ma o tym informacji w ciachu (bo je wcześniej usunąłeś)? ![]() Ten post edytował zelu 25.07.2010, 13:49:55 |
|
|
![]()
|
|
Zrobiłem tak
Nic sie nie zmienia Zrobiłem też tak:
Chyba wszystkie kombinacje, co mi sie udało na internecie znaleźć i nic |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.07.2025 - 21:22 |