![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 8.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Piszę z zapytaniem w jaki sposób mogę stworzyć system komentarzy tak, aby jakiś użytkownik mógł po prostu z listy <select> wybrać powiedzmy Facebook, i w ten sposób logując się do Facebook'a komentarz będzie podpisany pod jego konto. Z Facebook'a np. by pobierało takie informacje jak: Imie i Nazwisko, E-Mail oraz Avatar. Nie tylko Facebook mi w głowie a także inne serwisy internetowe jak Google Account, OpenID, Twitter, MySpace czy cokolwiek innego. Sam system komentarzy to drobiazg, jednak że chciałbym tak to zrobić by niektórzy mieli łatwiej zamiast podawać parę pól. Cały system chcę oprzeć o MySQL więc to też należało by mieć na uwadze. Z góry dziękuję za wszelką pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Większe serwisy typu facebook udostępniają API dla programistów , poszukaj.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
A nie lepiej by było jakiś zewnętrzny podpiąć a'la Disqus?
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 8.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie lepiej by było jakiś zewnętrzny podpiąć a'la Disqus? Właściwie to masz rację. Musiał bym tylko sprawdzić licencję czy będzie się nadawała pod rodzaj softu jaki ja kreuję. //Edit Niestety nie nadaje się na skrypt do rozpowszechniania. Ten post edytował parox 24.07.2010, 23:00:47 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 04:40 |