![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 101 Pomógł: 5 Dołączył: 15.10.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam problem z ustawieniem divów. Poniżej obrazek przedstawiający problem:
![]() na samym dole niebieski DIV test tłem ogólnym powtarzającym się po osi x na nim ustawiony jest DIV zielony - jest to logo - wyśrodkowane czerwony DIV ma być nad zielonym i ma być zbiorem linków, odnośników i z nim mam problem, nie ma być wyśrodkowany a jedynie 50px od lewej krawędzi DIVa zielonego jak go ustawic ?
-------------------- http://streetonline.pl/?gback=1 - Kliknij i daj się podwieźć
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 445 Pomógł: 3 Dołączył: 4.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod <body> <div class="mrk"> <div class="logo"> <div class="red"></div> </div> </div> </body> style: body { margin: 0 auto; background-color: #000000; color: black; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 10px; } .mrk { margin: 0 auto; background-color: #FFFFFF; width: 800px; overflow: hidden; } .logo { background-color: #CCCCCC; width: 800px; height: 300px; float: left; } .red { background-color: #AAAAAA; width: 500px; height: 100px; float: left; padding-left: 150px; } Kolory przykladowe wpisalem a jezeli chcesz miec bardziej na srodku czerwony to sobie go ustaw za pomoca paddingow |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 135 Pomógł: 158 Dołączył: 19.03.2009 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To co przedstawiłeś na obrazku nie jest adekwatne do twojego zapytanie , problemu więc w czym jest problem .
.ekhm
i HTML Ten post edytował krzysztof_kf 24.07.2010, 15:35:53 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 11:14 |