![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 129 Pomógł: 24 Dołączył: 21.05.2010 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Mam dosc dziwny problem, w innym kodzie mi to dziala, a w tym nie.
Przygladalem sie i porownywalem oba kody (dzialajacy i ten niedzialajacy) i sa takie same, a mimo tego to mi nie dziala:
Mimo takiego ustawienia w css, button1 nie jest odsuniety o 5px od prawej krawedzi diva pasek, a jest sklejony z lewa krawedzia tegoz diva. Gdy right zamienie na left:200px; to wszystko dziala, ale right juz nie, czemu? Dodam ze juz kiedys robilem takie cos i nawet teraz patrzylem w tamten kod i wszystko jest tak samo zrobione jak tutaj (chyba ze cos przeoczylem), ale tam dziala, a tutaj nie. Męcze sie juz z tym ponad 2 godziny i naprawde nie mam juz sil i pomyslow (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Dodam tez, ze wszystkie naglowki DOCTYPE itp mam poprawne, takie same jak w tamtym dzialajacym kodzie. Edit: Dalem sobie rade nadajac position:relative divovi, a position:absolute; right:5px; temu spanowi, ale pozostaje pytanie, czemu przed ta zmiana left,bottom i top dzialal, a right nie? Ten post edytował lepmajster 24.07.2010, 12:05:08 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Daj position: relative dla diva, a absolute dla spana i z głowy.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 129 Pomógł: 24 Dołączył: 21.05.2010 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Ok dziala - dzieki!
A mam jeszcze jedno pytanie, a nie chce otwierac drugiego tematu. Mianowicie to moje okienko wyswietla flasha i ten pasek, jest do zamykania okienka (display: none;), ale w IE obojetnie jakiej wersji, gdy zamkne to okienko, to w tle nadal slychac muzyke z tego flasha. Jak to zrobic, zeby go jakos zatrzymac, czy cos w tym stylu? W innych przegladarkach, oprocz IE, po zamknieciu tegoz okienka, flash tez zostaje wylaczony - tylko nie w feralnym IE (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Ten post edytował lepmajster 24.07.2010, 12:17:28 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Pokaż lepiej kod...
|
|
|
![]()
|
|
Narazie kod to nic skoplikowanego, poprostu div z flashem i zamykanie (display:none;) po nacisnieciu odpowiedniego buttona.
Tylko chodzi o to, aby bo zamknieciu diva, flash takze przestal dzialac, a teraz w IE nadal w tle slychac jego muzyke. Kod jest robiony na localhoscie, wiec nie mam mozliwosci wstawienia flasha, zeby u Ciebie dzialalo, ale powiedzmy ze zrobie to z filmem youtube, ten sam efekt i tak samo dzwiek w IE nadal bedzie slyszalny, gdy zamkne diva:
Teraz odpal to w IE, nacisnij play i zamknij okno, a dzwiek nadal slychac (czyli film nadal sie odtwarza)... |
|
|
![]()
|
|
Sprawa z flashem wygląda tak: wtyczka - teoretycznie - powinna zamrażać animację, jeśli jest ona chowana przez display: none.
Więc próbuj po kolei, któraś opcja zadziała:
|
|
|
![]()
|
|
Dzieki pokombinuje (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Zadzialalo tylko z innerHTML, ale wlasnie o to mi chodzilo (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Dzieki raz jeszcze! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 11:54 |