|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 22.07.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam,
od dłuższego czau mecze sie z takim problemem: Mam stronę na której jest link. Link jest odnośnikiem który powoduje otwarcie kolejnego okna w ktorym uruchamiany jest skrypt. Skrypt generuje przykłądową liczbe losową: która pokazywana jest na ekranie. Wszystko ładnie pieknie. Zamykam okno. Klikam jeszcze raz na link, otwiera sie okno i oczom moim ukazujesie ta sama liczba. Wiec albo mam duże szczeście albo cos jest nie tak. Nacisniecie "z palca" F5 albo odświeżenie strony powoduje dopiero wygenerowanie nowej liczby.Zastosowałem tymczasowo w znaczniku <body> reloada z JS...ale to jest uciązliwe..... Podobnie mam z formularzami i mysqlem. Mam formularz do ktorego pól pobieram dane z bazy. Wiec... naciskam na link do formularza. Otwiera sie okno i widze puste pola , ktorych czesc jest także wynikiem jakiś funkcji ew. są pobierane wprost z bazy. Naciskam F5 albo odśwież i wszystko ładnie pieknie....sie łąduje. Czy nowe systemy maja jakiś cache....bufor etc. który przechowywałby wyniki funkcji w php? Przecież powinno to isc z serwera.... Problem jest na tyle dziwny ze na XP przy przegladarchach IE i FF wszystko działa a na Viscie lub win 7 trzeba z palca przeladowywać strone lub robić reloada z JS Serwer mam na home.pl Ktoś wie o co moze chodzić? |
|
|
|
cooljack Problem z wykonuwaniem skryptu 22.07.2010, 17:27:17
piotr94 czasem przeglądarki lokalnie robią chace strony i ... 22.07.2010, 17:42:12
muk4 przed generowaniem wrzuć:
[PHP] pobierz, plaintext... 23.07.2010, 03:26:39
cooljack nie pomoglo...lecz kolega mnei bardzo naprowadzil.... 26.07.2010, 23:26:59 ![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 22.12.2025 - 23:41 |