![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 362 Pomógł: 44 Dołączył: 10.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie!
Obecnie próbuje stworzyć skrypt który będzie zmieniał język na mojej stronie (czyli sam tekst), ale niestety coś mi nie idzie obecnie wygląda to tak:
Przy czym zaznaczam że jazyk.php jest tym plikiem który tu skopiowałem (odwołuje się sam do siebie), ponieważ chce uzyskać taki efekt że wraz ze zmianą, opcji w liście rozwijalnej funkcja zmieni tekst na ten napisany w danym języku. I jeszcze mam drugie pytanie, jakich funkcji użyć aby skrypt zapamiętywał (zapisywał w cookies?) wybrany język, aby strona pokazywała się w wybranym języku przy kolejnych odwiedzinach? Z góry dziękuję za pomoc. Ten post edytował Mackos 22.07.2010, 17:02:59 -------------------- WebLemon.pl - projektowanie stron www, reklama i PR w internecie - Adwords, Facebook.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 80 Dołączył: 31.05.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
przypisujesz wartość zmiennej ( której wcześniej nigdzie nie ma ) do zmiennej globalnej $_POST o indeksie lang. CO TO KUR*** JEST? Ten post edytował cojack 22.07.2010, 17:14:15 -------------------- cojack blog - mój blog (na jakiś czas off).
"jak czegoś nie wiem, to nie myślę że wiem" - moja domena |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 362 Pomógł: 44 Dołączył: 10.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przypisujesz wartość zmiennej ( której wcześniej nigdzie nie ma ) do zmiennej globalnej $_POST o indeksie lang. CO TO KUR*** JEST? Cojak to jest po 1. pierwsze kroki w php , po 2 pomyłka, źle skopiowałem, tam nie miało być $polski tylko polski erix dzięki za link, jednak obawiam się że opisane tam metody nie są na moim poziomie, ja mam obecnie problem z obsługą pętli warunkowej 'if' oraz obsługą formularza ![]() --Edit-- Dobra mam:
Więc teraz prosiłbym o 2 wskazówki: - Jak zrobić żeby zapamiętało ów ustawienia po stronie użytkownika (cookies)? - Jak sprawdzić w jakim języku jest przeglądarka użytkownika ? Ten post edytował Mackos 22.07.2010, 22:52:29 -------------------- WebLemon.pl - projektowanie stron www, reklama i PR w internecie - Adwords, Facebook.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 362 Pomógł: 27 Dołączył: 14.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Tak
2. a dokładniej:
Takie 'malutkie' uwagi: Nie a
Nie a
Nie a Co do klamer: to się zdecyduj, albo stosujesz albo nie ![]() -------------------- zmoderowano - waga i rozmiar
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 309 Pomógł: 56 Dołączył: 3.11.2006 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapisz to do sesji
Na ciastkach "cookie" bym za bardzo nie polegał. -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 20:39 |