![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 22.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moglibyście mnie nakierować lub podać kod aby uzyskać efekt:
1. index.html (formularz) wpisuje w dwa pola dane 2. nazwa.php (strona do edycji) strona pobiera z pierwszego pola ze strony index.html wartość i zapisuje ją w odpowiednim miejscu tej strony np. <p>WARTOSC1</p> 3. nazwa2.php (strona do edycji) strona pobiera z druugiego pola ze strony index.html wartość i zapisuje ją w odpowiednim miejscu tej strony np. <p>WARTOSC2</p> Z PHP u mnie bardzo słabo więc prosiłbym o dokładne wytłumaczenie. Z góry dzięki. Ten post edytował tweant 22.07.2010, 11:34:30 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 362 Pomógł: 27 Dołączył: 14.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat mnie nakierować Tak. Cytat podać kod Nie. Cytat PHP u mnie bardzo słabo A umiesz coś w ogóle? Koniecznie musisz to mieć na dwóch plikach nazwa.php i nazwa2.php? Zdecydowanie łatwiej i szybciej było by to zrobić na jednym ![]() 1. index.html robisz formularz z dwoma inputami 2. w edytuj.php przypisujesz dane z inputów do zmiennych, otwierasz plik index.html fopen, doszukujesz się obecnych wartości z <p name="1"></p><p name="2"></p> za pomocą preg_match_all a potem podmieniasz te wartości używając str_replace na nowe, zapisujesz zmiany i zamykasz plik ![]() -------------------- zmoderowano - waga i rozmiar
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 07:22 |