![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 0 Dołączył: 12.03.2004 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Potrzebuje zrobic cos takiego: Tak samo jak w poczcie mam wyswietlone rozne rekordy. Zakladajmy ze to sa tematy mejli, adres nadawcy itd. Umieszczam obok kazdego pole checkbox i gdy sobie zaznacze niektore rekordy o okreslonym id chcialbym zeby zostaly skasowane. Jak mam to zrobic? Jak napisac poprawnie pole <input type=checkbox...> i wykonac zapytanie do bazy. Pewnie potrzeba utworzyc tablice ale nie wiem jak sie do tego zabrac zeby tylko wybrane rekordy byly kasowane. dzieki za pomoc:)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 0 Dołączył: 14.07.2003 Skąd: z epoki lodowcowej Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[sql:1:290e33b8d5]DELETE FROM tabela WHERE id IN (10, 22, 34, 12)[/sql:1:290e33b8d5]
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 0 Dołączył: 12.03.2004 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jak skasowac rekordy ktore sa zapisane np w tablicy marked[]
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[php:1:70c6ce903f]<?php
$sql = "DELETE FROM tabela WHERE id IN (". implode(",", $tablica) .");"; mysql_query($sql); ?>[/php:1:70c6ce903f] -------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 1 Dołączył: 15.01.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[php:1:cab3e0afaf]<?php
$del = join(', ', $marked); $q = "DELETE FROM tabela WHERE id IN ($del)"; ?>[/php:1:cab3e0afaf] -- edit --- zostalem uprzedzony ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 5.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam podobny problem, to jak to konkretnie osadzić, bo z tego co jest tu napisane, to nie kapuję
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 161 Pomógł: 1 Dołączył: 11.02.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Chce zrobic tak: Wyswietla mi sie lista uzytkwonikow (chodzi o uzytkownikow do logowania na stronie)... Obok pojawia sie pole chackbox ... zaznaczam ktory chce usunac i maja sie usunac ![]() ![]()
warunek if dziala dobrze.... na bank ![]() ![]() serdeczne dzieki!!!!!!!!!!!! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 20.04.2006 Skąd: Kraków/Lublin/Lubartów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zrob coś takiego
a na następnej stronie
oczywiście jest to przykład mojego skryptu, ale jak przeanalizujesz to będziesz wiedział jak działa. PS. Być może chwilami rozwiązanie jest mało eleganckie ale działa bez zarzutu... ![]() Ten post edytował frickle 22.02.2007, 21:22:29 -------------------- Lepiej kijek obcinkować niż go potem pogrubasić.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 161 Pomógł: 1 Dołączył: 11.02.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieki serdeczne.. Zrobilem hmm.. wsumie bardzo podbnie ale dzieki temu co napsailes znalazlem blad u siebie
![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.06.2025 - 04:59 |