![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 362 Pomógł: 27 Dołączył: 14.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli komuś się nudzi lub chciałby się na czymś wyżyć to serdecznie zapraszam do testowania walidacji forumarza znajdującego się pod adresem:
http://evolucja.eu/test_walidacji/?page=register To chyba jedna z trudniejszych rzeczy przy całym projekcie. To właśnie w tym miejscu musiałem napisać wszystkie klasy walidujące, style, system templatów itd. Krótko mówiąc 2 dni z życia wzięte.... ![]() -------------------- zmoderowano - waga i rozmiar
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
A gdzie ochrona przed botami?
Brak captcha. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 362 Pomógł: 27 Dołączył: 14.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Uznałem, że na starcie sobie daruję. Dopiero jak zauważę, że faktycznie są boty to wprowadzę. Bo po co od razu utrudniać życie użytkownikom?
![]() -------------------- zmoderowano - waga i rozmiar
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Jak captcha jest dobra to nie utrudnia .(czytelna dla usera)
A jak czekasz na pierwszy znak to ja ci współczuję, na punBB bez captcha się pewien czas temu przekonałem ile boty potrafią zmalować w 1 noc . |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 80 Dołączył: 31.05.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Pokaż kod przez który przechodzi weryfikacja formularza bo mi się wpisywać nie chce w każdym polu injecta.
-------------------- cojack blog - mój blog (na jakiś czas off).
"jak czegoś nie wiem, to nie myślę że wiem" - moja domena |
|
|
![]()
|
|
#Spawnm - no dobra, pomyślę nad tym
![]() #cojack Najpierw każda zmienna poddawana jest operacji:
A potem już tylko standardowa walidacja na dane, czy się mieści, czy dobre znaki, czy nie za krótki, za długi itd. -------------------- zmoderowano - waga i rozmiar
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 80 Dołączył: 31.05.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
No i co Ty myślisz że tylko za pomocą apostrofu można zrobić injecta? To się grubo mylisz.
http://niebezpiecznik.pl/post/przewodnik-p...eveloperow-php/ Ten post edytował cojack 21.07.2010, 20:52:28 -------------------- cojack blog - mój blog (na jakiś czas off).
|
|
![]()
|
|
#cojack
Ja uważam, że takie zabezpieczenie jest wystarczające. Zrób injecta to wtedy uwierzę, że potrzebne są zmiany. -------------------- zmoderowano - waga i rozmiar
|
|
|
![]()
|
|
Jeżeli masz później weryfikacje stringów, a widzę że masz to nie przejdzie przez to inject, no nie bądź śmieszny. Dobra weryfikacja zmiennych gwarancją sukcesu.
-------------------- cojack blog - mój blog (na jakiś czas off).
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.06.2025 - 22:04 |